Ve vesmíru to žije!

Jaký je váš názor na možnost inteligentního života ve vesmíru? Jedno je jisté, ani na naší planetě to s ním nevypadá moc pravděpodobně. A co létající talíře a kruhy v obilí? Invaze vetřelců? A co na to vědci? Je na tom něco pravdy, nebo je to jenom ulítlá fantazie?

Fotografie zachycující kruhy v obilí

UFO, neUFO

UFOVěříte vlastním očím A co kdybyste viděli zlatou kouli, půl kilometru dlouhý doutníkovitý útvar nebo blyštivý talíř, který nehnutě a nehlučně visí ve vzduchu nebo zrychluje během okamžiku přes obrovské vzdálenosti A zahýbá v takových úhlech, že by ho odstředivá síla spolu s posádkou měla okamžitě roztrhat na kusy To zní docela neidentifikovatelně, ne Meteory a meteority by měly padat přímo dolů (a hořet), komety a satelity by se zase měly hýbat relativně pomalu a stálou rychlostí jedním směrem, letadla mají barevná blikající světla a nic by nemělo být schopné takových akrobatických kousků jako výše popsaná ufa. Trochu to totiž porušuje fyziku. Pokud tedy nemáte něco jako hyperpohon a takzvané "inerciální tlumiče", sci-fi výmysl úplně rušící odstředivou a dostředivou sílu. Spousta takových pozorování bude určitě vymyšlená nebo půjde o nějakou halucinaci nebo, čert to vem, možná i vládou tolik propagované meteorologické balóny. Které vůbec nevypadají jako sféry, doutníky ani talíře, a už vůbec se tak nehýbou. Jednou dokonce podobný útvar spadl  pod měnícím se úhlem a měnící se rychlostí nad tunguzskou tajgou a vybuchl jako atomovka několik stovek metrů nad zemí. To ale musel být balón! Stejně tak spousta meteoritů se tak chovala v historii. Nebo ani ne. Ale bohužel, v téhle problematice je to tak, že kdo neviděl neuvěří. A kdo pracuje pro vládu, ten všechno zapře. To se pak těžko něco dokazuje.

 

Mezigalaktické grafitti

kruh v trávěA co teprve kruhy v obilí. Oficiální verze je taková, že bandy vtipálků po celé planetě po nocích tahají klády po poli a tím vytvářejí všelijaké podivné geometrické obrazce. Schválně se podívejte na některé výše uvedné fotky takových obrazců a zamyslete se nad tím, jak těžké by něco takového bylo během hodiny v noci vyvláčet potmě v obilném poli. A to nejlépe tak, aby to zcela uniklo lidem, kteří tam zrovna jako vlastníci pozemku jsou a pole hlídají. Některé určitě budou podvod a hodně lidí si o tom bude vymýšlet, protože lidi jsou skety a blázni. Ale prostě se podívejte na složitost a dokonalost některých těch tvarů a upřímně se o té oficiální verzi zkuste přesvědčit. Jak vám to jde Neříkám, že to hned musí být práce mimozemšťanů, ale je dost těžké to vyloučit. Protože co jiného byste podnikli, kdybyste chtěli navázat kontakt s jinou inteligentní formou života, než že byste vysílali čím dál tím složitější matematické, geometrické a biologické obrazce Něco takového jsme taky sami poslali se sondou Voyager. Nejvíce vědecké vysvětlení kruhů v obilí tomu též nahrává, protože klasy vypadají, jako by polehaly v důsledku nějakého záření, možná mikrovlnného. Záření aplikované shora. To také někteří výzkumníci tvrdí, že v kruzích opakovaně naměřili. I tak to může být práce lidí, ale proč by to dělali, to dává ještě méně smyslu než motivace mimozemšťanů. Aby to nakonec nebylo jako ve hře Douglase Adamse: výzva k vystěhování, protože Země se bude bourat.

 

Inteligence ve hvězdách

VetřelecCo se tak asi mimozemšťanům právě honí hlavou ?Klidně se vsadím, že zrovna teď nějaký mimozemšťan píše článek o tom, jak je podle něho pravděpodobná naše existence. Je trochu smutné, že když už se v literatuře nebo ve filmech mimozemšťani objeví, zpravidla přemýšlejí hlavně o tom, jak budeme chutnat. Naštěstí existuje spousta výjimek, a to hlavně v seriálech, ale tam si zase možná příliš často představujeme mimozemšťany úplně stejné, jací jsme my. Kromě příšery a našeho odrazu v zrcadle je taky dost těžké vymyslet, jak by něco cizího mohlo vypadat nebo myslet. Něco opravdu hodně cizího, nepodobného žádnému pozemskému zvířeti a třeba i s něčím jiným než DNA. Jak bychom vůbec poznali takovou inteligenci, které jde o něco úplně jiného a nemá s námi shodné projevy života Co víte, třeba už dávno mimozemšťani mezi námi žijí a my si myslíme, že jsou to jenom šutry. Nebo zvukové vlny. Nebo učitelé tělocviku. Kdosi odhadl, že i kdyby existoval život jenom v jedné z miliardy galaxií, v jednom z miliardy tam se nacházejících slunečních systémů a na jedné z miliardy planet v takových systémech, pořád by inteligentních mimozemských civilizací byly alespoň miliardy. Hvězd jako ta naše jsou ostatně ve vesmíru spousty. Budeme od sebe hodně daleko, to ano, ale kdo ví kam až dospěje naše znalost fyziky. A pak se třeba konečně odvážně vydáme tam, kam se ještě žádný člověk nevydal. A dáme si tam mimozemský pivo a sbalíme nějaký mimozemský mařky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies