Samuraj.cz

Vaření pro muže - rychle a zběsile

Lukáš Kamp

Nejste mistr ve vaření, nezvládáte ani jednoduchá jídla? Než něco ukuchtíte, trvá to hodiny a snězeno máte za pár minut? Jestli je to i váš případ, čtěte dál. Postavte se na vlastní nohy! Stačí si proces vaření dobře zorganizovat.

Připravte se na všechny chyby, které se při vaření mohou nečekaně objevit. Vaření neznamená jen včas připravit chutné jídlo, staňte se profesionálem (nejen v kuchyni)!

Při vaření mějte plán

Nemusíte znát recepty zpaměti, ale plán potřebujete. Prohledejte ledničku, vyhoďte všechny zkažené potraviny (může se stát, že potřebnou ingredienci naleznete s plísní na povrchu). Hledání náhradního produktu nebo návštěva supermarketu vám zabere další hodinu... i když výhody to má, co když potkáte zdařilou kopii Aleny Šeredové?

Vaření - shromažďujte ingredience

Věci, které k vaření budete potřebovat shromažďujte na 1 místo. Množství ingrediencí si předem odměřte. Pro urychlení procesu bodu varu (při vaření těstovin, apod.) doporučujeme předehřát vodu v mikrovlnce. Přijde rychleji k varu než na sporáku. Během ušetřeného času opepřete svůj sexuální život...

Robot - váš věrný pomocník (nejen) při vaření

Ruční krájení cibule a jiných „nesmyslů” nechte na starších a zkušenějších. Použijte robota, zbavíte se až 15 zbytečně promeškaných minut.

Uklízejte během vaření

Udržujte čistou pracovní plochu, o to míň práce budete mít k závěru. Nechte odmočit pánev, během přípravy opláchněte misku apod. I když uznáváme, že takové prohlížení naší sexy rubriky je o něco zajímavější...

Horký tip k vaření - dejte „sáčkům” chuť

Když už vás nic jiného nenapadá a máte ve spíži množství sáčků (od polévek až po omáčky) dejte instantním pokrmům alespoň přírodnější chuť. K hlavnímu jídlu přidejte osmažené kousky masa na cibulce, do polévek třeba osmažené malé houstičky. Využijete skladované polotovary, dáte jim nádech chuti „jako od maminky” a nebude vás to stát tolik práce.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.