V čem je lepší tankové pivo?

Stále více lidí míří do restaurací nebo hospod, kde mají čepované pivo z tanku. Obliba opravdu roste a stále další podniky se přizpůsobují tomuto trendu. Pivo z tanku je totiž čerstvější a chuťově lepší.

pivo

Tank v podstatě představuje nerezovou cisternu. Pivo je v něm uchováváno ve vzduchotěsném vaku. Stlačením vaku se pak pivo čepuje do sklenice. Díky tomu není přesycené ani zvětralé. 

Jaké pivo se dává do tanků?

Do tanků se dává buď nefiltrované, nebo nepasterizované pivo. Lidem chutná více, je čerstvější a bez pasterizačních zásahů.

Jak velké jsou tankové cisterny?

Existují 10hektolitrové tanky a pětilitrové tanky. Kvůli velké expanzi tankového piva do restaurací a hospod jsou menší pětilitrové tanky hodně využívané. Navíc pivo se od naražení musí spotřebovat do jednoho týdne. Ideální doba je však dva až tři dny. Naražené pivo vydrží v tankové cisterně čerstvé zhruba po dobu tří týdnů.

Jak se o tank starat?

Aby se zachovala dokonalá čerstvost piva, je třeba pořádně se starat o trubky. Doporučuje se jednou denně trubky propláchnout čistou vodou. Jednou týdně se mají trubky vyčistit sanitačním roztokem. Nezapomeňte, že než se pivo dostane do sklenice, jeho cesta přes trubky je dlouhá. Základem je pak výměna vzduchotěsného vaku a vyčištění tanku před každým novým načerpáním piva. 

 

Výhodou je, že se nemusíte tahat s těžkými sudy. Pivo z tanku je standardně nasycené oxidem uhličitým, proto si zachovává svůj říz. 

 

Ale ať už jde o pivo ze sudu nebo z tanku, důležité je jak se o něj staráte. Vše tedy záleží na tom, jak pivo ošetřujete, a také jak zkušeně ho dokážete načepovat. Chuť piva ovlivňuje i správné umytí sklenice. Tankové pivo by mělo mít lehkou smetanovou pěnu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies