Už máte svůj facebook?

Snad každý, kdo má doma připojení na Internet, si na některém z webů založil také profil. U nás se nejčastěji jedná o server lide.cz nebo libimseti.cz. Ve světě je ale jednoznačně nejpoužívanější Facebook. Zjistěte proč.

Fotografie odhaleného muže s kravatou

Co je to Facebook

Facebook je webový systém, který slouží především ke komunikaci mezi uživateli, ke sdílení multimediálních dat (videa, fotky apod.) a k zábavě. Patří mezi největší a nejnavštěvovanější společenské sítě na světě. Je přeložen do více než třiceti pěti jazyků včetně češtiny.

Jak vznikl Facebook

Facebook byl původně založen Markem Zuckerbergerem pro studenty Harvardské univerzity (jímž byl i on sám). Postupně se ale rozšiřoval na další školy, kraje i státy. Název vznikl podle stejnojmenných papírových letáků, které se na amerických univerzitách rozdávají prvákům a slouží k bližšímu seznámení mezi sebou.

Možnosti Facebooku

Po registraci na Facebooku si vytvoříte profil, díky kterému se o vás mohou ostatní lidé něco dozvědět. Váš profil ale uvidí jen ten, komu to dovolíte a koho přijmete za svého přítele. Tímto způsobem chráníte své soukromí. Pomocí zpráv či diskuzních fór pak mezi sebou můžete komunikovat.

Zařadíte-li se do nějaké skupiny (např. na Facebooku najdete své bývalé spolužáky či jiné přátele), je možné sdílet spolu nejrůznější fotky a videa. Vkládání fotografií je dobře promyšlené – aplikace se sama postará o jejich zmenšení. Počet galerií na jednoho uživatele není omezen! To ale není zdaleka vše.

Na Facebooku si můžete s přáteli dopodrobna plánovat nejrůznější akce a přidávat k ní multimediální prvky. Také vámi vytvořené texty mohou zároveň sloužit jako hypertextové odkazy vedoucí k dalšímu obsahu. Vzájemná propojenost mezi jednotlivými aplikacemi vám usnadní práci!

Samozřejmostí je také nástěnka (ve Facebooku se ale užívá spíše výrazu The Wall – tedy zeď), kde vám ostatní mohou psát veřejné vzkazy. Uživatelé si mezi sebou mohu posílat i nejrůznější placené dárky, milé či vtipné animace nebo vkládat inzeráty, nakupovat i prodávat nejrůznější věci. Na Facebooku může hrát různé hry, vyplňovat testy či mapku navštívených zemí, které pak zpřístupníte přátelům.

Máte spoustu přátel, se kterými se chcete podělit o to, co je u vás nového, ale nemáte čas se se všemi scházet? Založte si Facebook, kde si vy sami filtrujete, kdo uvidí vaše fotky, kdo vaše úvahy či novinky. Že toho Facebook umí opravdu hodně, se nejlépe přesvědčíte sami!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies