Uvažujete o tom, že si pořídíte zbraň?

V dnešní době je toto téma dost na pováženou s tím vším, co se ve světě odehrává. Neustále se snažíme nějak ochraňovat své blízké a svůj majetek, ale kam až jsme schopni zajít? A navíc není ani jednoznačně stanoveno, do jaké míry se můžeme bránit.

Uvažujete o tom, že si pořídíte zbraň?

 

Může se totiž stát, že se budeme bránit až příliš a nedopatřením poškodíme jinou osobu či ji připravíme o život. Takže místo viníků, ať už se jedná o zloděje, násilníka či vraha, půjdeme do vězení my, a to za nepřiměřenou obranu.

 

Takhle u nás bohužel funguje soudní systém. I když použijete nějakou zbraň či jen holou pěst k sebeobraně či obraně blízkých, musíte pak většinou zdlouhavě dokazovat, že k ohrožení na životě skutečně došlo a že se tomu nešlo vyhnout.

 

  • Pokud si chcete pořídit zbraň, měli byste si to pořádně promyslet

 

Vždy mějte na paměti, že si zbraň nepořizujete z toho důvodu, aby byla použita ale abyste ji mohli použít v případě nouze. Zbraň by se proto nikdy neměla stát primárním řešením konfliktu. Použijte ji vždy až jako poslední možnost.

 

Dáme vám jednu velmi cennou radu. Za každou cenu se snažte vyhnout této konfrontaci a tím pádem i následnému použití zbraně. Raději si nechte od útočníka nadávat, vyslechněte si i jeho posměšky a raději volte útěk, je-li to vhodné.

 

Zbraň by měl nosit jen takový člověk, který si plně uvědomuje vážnost situace i možné budoucí následky. Není vhodné si jen opatřit zbraň. Je nutné i navštěvovat kurzy, kde vám ukážou, jak se zbraní nejen zacházet, ale jak o ni pečovat a spoustu dalších užitečných informací.

 

Pokud jsou v domě, kde budete zbraň uchovávat, i děti, raději věnujte velkou pozornost, jak zbraň před dětmi schovat a zajistit tak, aby ji i v případě nalezení omylem nepoužily. Dítě ze zbraní nemají rozum a v jejich rukách se z ní stává nebezpečná a nekontrolovatelná věc.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Kouzlo a bída cirkusů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies