Samuraj.cz

Utužujte mozek sexem

Kateřina Řehořová

Čeká vás důležitá zkouška, závěrečné zkoušky v autoškole či dokončení důležitého projektu v práci? Leze vám to učení a soustředění už na mozek a máte pocit, že do hlavy snad nedostanete žádnou další informaci? Řešení existuje v podobě sexu.

Je třeba dopřát si pravidelný sex

Užíváte si se svou partnerkou pravidelně? Pak na sobě určitě pociťujete pozitivní účinky sexu a se soustředěním a učením nemáte žádný problém. Podle vědeckých poznatků příjemná soulož podporuje růst mozkových buněk. Potřebujete, ať vám to pálí? V tom případě hurá na to.

Strašidelné smršťování mozku

Vyvarujte se nepříjemným pocitům, stresu a úzkosti, protože vedou ke zpomalení růstu mozkových buněk a dokonce ke smršťování mozku. Asi se nikomu z nás nepovede tyto negativní vlivy z našeho života úplně vyloučit. Zmírnit je lze opět sexem, což bylo experimentálně prokázáno.

K čemu došli vědátoři?

Vědci z Princeton University se rozhodli potrápit skupinu hlodavců. Hlodavce po nějakou dobu vystavili stresovým podmínkám a některým zároveň odepřeli pohlavní vyžití. V průběhu pokusu, vědci všem hlodavcům měřili hladinu glukokortikoidu, stresového hormonu v krvi a také zjišťovali, zda se mění velikost mozku a rostou v něm buňky. U jedinců, kteří si nemohli pravidelně užívat, byla prokázána zvýšená hladina stresových hormonů glukokortikoidu. Vysoká hladina těchto hormonů vedla k silnému poškození mozku. U zvířat, kterým bylo umožněno řádit dle libosti, nebyla hladina stresových hormonů tak vysoká. Zvířata netrpěla ani úzkostí a jejich mozkové buňky vesele rostly dál. Z toho plyne, že stres je opravdu zabijákem mozkových buněk, ale pokud ho budete řádně vyvažovat erotickými hrátkami, mozek se vám zaručeně nesmrští.

Einstein z vás nebude

Neberte výzkum příliš vážně. I když budete souložit třeba sedmkrát za den, druhý Einstein se z vás pravděpodobně nestane. Někteří vědci a vynálezci prý neměli to štěstí uspokojit ženu, natož pak sebe, ale společnost by si nikdy netroufla říct, že jejich mozky byly smrštěné či zakrnělé.

Pouhé slovo naruší soustředění

Schopnost soustředění a relaxace si můžete procvičit na přístroji Mindball, zároveň mozkové schopnosti posílíte a odbouráte stres. Přístroj na obrazovce ukazuje linky aktivity pravé a levé mozkové hemisféry, čím více se linky blíží k nulové hodnotě, tím je síla mozku větší. Stačí jediné slovo - sex - a linky se spolehlivě od nulové hodnoty vzdalují.

Během orgasmu nám to extra nemyslí

Orgasmus způsobuje únavu, která je zřetelná u mužů i žen, vyžaduje aspoň krátký odpočinek. Únava je připisována hormonu prolaktinu. Vědci v Nizozemí zkoumali co se děje v mozku během orgasmu. Díky magnetické rezonanci a pozitronové emisní tomografii zjistili, že mužský i ženský mozek mají během orgasmu stejné chování. Rozsáhlé mozkové oblasti mozkové kůry během orgasmu utlumí svou aktivitu. Tím pádem řešení početních případů nechejte na později.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.