Úspěšní bez politikaření a lži?

Jste spíše introvert a nemáte zapotřebí machrovat, ale zároveň máte pocit, že vám někdo podstatně neschopnější ale zároveň hlasitější krade vaše zásluhy? Kují se proti vám pikle na vašem pracovišti nebo ve vašem bezprostředním okolí, ale příčí se vám vracet úder špinavými triky? Jestli ano, nezoufejte – prosadit se můžete i poctivě.

Vítěz

Buďte dobří

velký státní znakJak už to tak u těchhle postupů „světlé strany síly“ bývá, je naprosto nezbytné, abyste byli v právu, a to v tomhle případě znamená mít nějaké schopnosti a charakter. To je prvním předpokladem toho, aby vás někdo mohl uznávat takové, jací jste. Někdy stačí už to – někteří nadřízení a jiní důležití lidé vašem životě si všimnou jednoduše toho, že děláte dobrou práci a že jednáte s lidmi férově. Proto se nejdřív opravdu upřímně zamyslete nad tím, jestli skutečně v právu jste. Ať už jste o tom jakkoli pevně přesvědčeni, není (hlavně pro vás) nic horšího, než se MYLNĚ domnívat, že vám někdo krade vaše zásluhy, a nebo že někdo přehlíží vaše schopnosti. Na druhou stranu ale sílu tohoto tichého a skromného argumentu názorným příkladem nepřeceňujte – i pokud vás bude při zodpovědném a poctivém plnění vašich závazků a úkolů hodně vidět a i za předpokladu, že NAKONEC se pravda ukáže všem, pořád se může stát, že si vás jen tak nevšimnou nebo že vás někdo opravdu překřičí.

 

Pravda vítězí, ale ne bez boje

tlampačV duchu motta moudrému napověz a hloupého kopni je občas prostě potřeba se ozvat. Pokud vám to přijde pod vaši úroveň, zamyslete se znovu – není nic špatného na tom se ozvat, když máte pravdu. Právě naopak, pravda se sama sebe musí být schopná proti lži zastat. Přirozeně s tím nebuďte vlezlí a otravní, určitě existuje něco jako správný čas a správné místo pro vaši obhajobu nebo propagaci, ale pokud se za sebe nepostavíte sami, nikdo to za vás není povinen udělat. Věřte tomu, že při přímé konfrontaci pravdy se lží, pokud obě strany jsou stejně výřečné a asertivní, pravda před alespoň relativně nezaujatým publikem dá lži pořádnou nakládačku. Vyvarujte se přitom samozřejmě vzteku nebo vyložené agrese (nejde-li zrovna o život), o tom asertivita není. Když pak budete schopní argumentovat ve svůj prospěch věcně, klidně, upřímně, s důrazem v hlase a přesvědčením v srdci, i vaši nejhorší nepřátelé si to budou moct vyložit jedině jako známku vaší vnitřní síly.

 

Hrajte týmově sami za sebe

A-TeamKdyž už takhle najdete a dáte najevo svoji hrdost a čest, zbývá vám poslední krok k pojištění spravedlnosti -  přesvědčit kolektiv, aby stál za vámi. Jen máloco vám proti nějakému úskočnému tlučhubovi pomůže lépe, než když někdo jiný vystoupí na vaši obranu. Částečně tomu dopomůže už ta schopnost umět správně prezentovat svoji (pravdivou) pozici, ale není to všechno. Stejně jako byste měli ukazovat svoje schopnosti, nebojte se navazovat vztahy s vašimi spolupracovníky. Nemusí jít zrovna o osobní přátelství, ale když budete lidem kolem vás pomáhat a budete k nim štědrý a spravedlivý, dříve nebo později se vám to vrátí. Nemusí to tak každému přijít, ale divili byste se, kolik slušnosti se dá v lidech nalézt, když na to přijde. Záleží samozřejmě na druhu kolektivu, ale ať už jde o úřad, rodinu, firmu nebo klidně i vězení, všude se najdou rovní i křiví lidé. A pokud je to skutečně ve vaší skupině tragické, pak se nebojte odejít jinam. A konečně poslední alternativou (nebo doplňkem) k této strategii je pak práce na vlastní image, kontrola nad tím, jak působíte – kombinace srdečnosti směrem k ostatním a sebejistého charismatu se špetkou neprůhlednosti obrátí na vaši stranu klidně celé davy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Monika Bagárová – nejsvůdnější lolitka českého šoubyznysu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies