Usmívejte se při telefonování, je to slyšet

Telefonický hovor může být důležitým krokem anebo také první překážkou k následnému jednání. Mobil používáme téměř všichni, umíme však s ním komunikovat? Domluva na skleničku je jedna věc, příprava obchodní schůzky však vyžaduje pár důležitých detailů.

Fotografie ženy v brýlích a telefonující

Před telefonováním se soustřeďte

Pokud hodláme telefonátem oslovit našeho případného nového obchodního partnera, určitě si na tento hovor vyhradíme trochu času. Telefonický kontakt bývá mnohdy prvním impulsem pro spolupráci a nevhodným chováním či špatným načasováním bychom mohli všechno znehodnotit už v zárodku.

Buďte ohleduplní

Poté, co vám druhá strana přijme hovor, se nejdříve zřetelně představíme a uvedeme firmu, kterou zastupujeme. Ihned poté zjistíme, zda je volaný v situaci, kdy se nám může věnovat. V případě, že nemůže, určitě nám to sdělí.

Jestliže volá někdo nám a my mu nemůžeme okamžitě vyhovět, řekneme mu důvod a nabídneme mu, že mu zavoláme zpět, jakmile to bude možné.

Nalaďte se pozitivně

To, že se usmíváte, sice váš telefonický protějšek nevidí, ale vycítí ve vašem hlase. Když uslyší jenom náznak nervozity, je to krok k tomu, že vám už nebude při dalším jednání tak důvěřovat. 

Mluvte zřetelně a pomalu

Při telefonování je náš partner odkázán pouze na náš hlas, musíme mu tedy umožnit, aby zachytil každé naše slovo. Přílišné tempo naší mluvy a špatná artikulace tedy může všechno zhatit. Jestliže hovoří druhá strana, snažíme se vhodně dát najevo náš zájem, aniž bychom rozhovor narušovali.

Osobní schůzka je vždy nejlepší

Mobilem se dá operativně domluvit cokoliv, ale pro závažné věci si vždy sjednejme osobní schůzku. Za určitých okolností lze obchodního partnera pozvat i k sobě domů. V letních dnech je příjemné posezení na zahradě, kdy ovšem musíte dodržet určité profesionální dekorum. Vaše zahrada by v tuto chvíli samozřejmě neměla vypadat jako tankodrom. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Rytmusovy zlatokopky - tlachy nebo realita?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies