Univerzální nabíječka pro mobilní telefony

Vlastníte několik mobilních telefonů a štve vás, jak pořád musíte hledat tu správnou nabíječku? Naštěstí je tu pro vás univerzální nabíječka, která má být navíc ekologická.

Fotografie mobilního telefonu, který je zastrčen v klopě od pánského obleku

Výrobci mobilů a operátoři se domluvili

Snad každý zažil někdy situaci, kdy si sebou nevzal nabíječku a nutně potřeboval nabít mobilní telefon. Všichni ostatní samozřejmě jako naschvál vlastní jiný typ a nelze jej použít. Nastává bezvýchodná situace, mobil skutečně potřebujete, ale co dělat teď?

Skupina výrobců mobilních telefonů proto vše zvážila a rozhodla se prosadit jednotný standard pro nabíječky. Tím bude připojení přes micro USB. Dohodu již podepsalo sedmnáct největších výrobců a nový jednotný typ bude připraven do roku 2012.

Ekologická nabíječka do mobilu

Jaký vlastně budou mít nové nabíječky přínos? Hlavní výhoda pro uživatele mobilů je jasná. Již nebude nutné složitě vyhledávat a zkoušet jakou nabíječku vlastně použít.

Běžně jich dnes rodina vlastní několik, to už ovšem nebude nutné. Je spočítáno, že omezením výroby ostatních nabíječek, by se hodnoty emisí a skleníkových plynů snížily zhruba o 15 milionů tun ročně. Použité nabíječky vyhozené do odpadu navíc podle odhadu tvoří 51 000 tun za rok.

Samotné nabíječky budou tedy navrženy také čistě s ekologickými principy. Mají uspořit až 50 % celkové energie.

Cestování – nabíječka a auto

Již dnes můžete na trhu objevit univerzální nabíječky. Balení většinou obsahuje konektory do nejčastěji používaných mobilů, které se dají jednoduše vyměňovat. Existují i autonabíječky, které stačí v automobilu pouze zapojit do zapalovače a vybrat správný konektor. Mobil se jednoduše nabije i při cestování, kdy nemáte možnost připojit se k síti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry útočí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies