Trnkobraní Vizovice 2006 - oslava všech tváří švestky

Poslední srpnový víkend se ve Vizovicích uskuteční už 39. tradiční Vizovické trnkobraní. Prázdninovou festivalovou sezónu zakončí nejen třídenní hudební maratón, ale také soutěž v pojídání švestkových knedlíků nebo představení pro děti.

Fotografie zachycující dvě švestky

Trnkobraní Vizovice 2006 - tradice v centru Valašského království

Centrum Valašska se po červencovém rockovém a metalovém Masters of Rock chystá na další třídenní akci, která proběhne v místní likérce Rudolf Jelínek. Vizovické trnkobraní proběhne už po devětatřicáté a opět se mimo hudební produkci bude moci návštěvník opájet i jinými doprovodnými akcemi a produkty.

Trnkobraní Vizovice 2006 - hudební scéna

Na hlavní scéně se od pátečního odpoledne do nedělního večera představí přes dvacet kapel mimo jiné Support Lesbiens, No Name, Tři sestry, Mňága a Žďorp nebo Petr Bende band.
Nebude chybět Jarmila Šuláková, která zarockuje na lidovů notéčku s Fleretem a frontman skupiny Kabát Josef Vojtek si zazpívá pro změnu s početným Svatým Plukem.

Trnkobraní - přípítek a Grand prix

Jedním z vrcholů celého víkendu by měl být hromadný přípítek, který by měl tradičně řídit jako král Bolek Polívka. Loni si spolu symbolicky „štrnklo” téměř dva a půl tisíce lidí, tento rok by pořadatelé chtěli společně s diváky tento rekord překonat.
Součástí Trnkobraní bude i soutěž v pojídání švestkových knedlíků, která nese název Grand Prix Vizovice, nebo Valachyjáda, kde návštěvníci uvidí ne až tak tradiční sportovní odvětví. Kromě hlavního pódia budou moci zejména rodiče s dětmi navštívit cirkusový stan, kde je pro ty nejmenší připraven program a další atrakce.

Trnkobraní - veleb a cti švestku!

A především se od 25. 8. do 27. 8. bude vzdávat hold švestce ve všech jejich podobách a zároveň se tak vracet k dlouholetým valašským tradicím.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies