Trendy pro zimu 2009

I když do začátku zimy už mnoho času nezbývá, přece jen máme ještě pár týdnů na to, abychom doladili zimní šatník a zařadili do něj některé žhavé módní novinky. S čím vyrukovali návrháři na pařížských módních přehlídkách a které trendy pánské módy jsou v kurzu?

Hlavní trendy zimy 2009

Pánská móda se letošní zimní sezónu vyznačuje uvolněností, i když střihy a materiály neztrácejí nic ze své luxusnosti. Přední módní domy vsadily na luxusní vzhled, navzdory krizi, která ovládla finanční a ekonomickou sféru. Letošní přehlídky zimní pánské módy potěšily hlavně vyznavače tmavých barev. V centru pozornosti je i romantismus a retro střihy.

Světoví návrháři a jejich vize

Módní dům Smalto vidí letošní zimní sezónu v jednoduchých liniích, saka a redingoty kombinuje s oblekovými kalhotami, to vše v šedých nebo zemitých odstínech a ve stylu dandy. Pod sako patří triko s dezénem, popř. košile, která se nosí těsně na tělo.

Olivier Strelli se inspiruje spíše „cold wave" stylem. Tmavé modely se nesou ve znamení romantismu; jejich nositel nezapře dandy styl a připomíná Oscara Wildea, anglického studenta nebo Andyho Warhola.

Další ikona pánské módy, Georgio Armani, předvedl ve své kolekci krátká saka a vesty, u kalhot sáhl pro inspiraci do šatníku pilotů 50. let. To vše - jak jinak - v tmavých barvách, jimž vévodily odstíny zelené.

Gaspard Yurkievich se rozhodl zůstat věrný klasice. Jeho modely se vyznačují stylovostí; pokud jde o střihy, inspiruje se 50. léty, která občas oživí drobným výstřelkem let 80. Jeho heslem je pohodlí a elegance. Základem jeho kolekce byly krátké i dlouhé kabáty a strohá saka.

Velikán světových přehlídkových mol, Lanvin, sází na městskou „pařížskou" eleganci. Pro zimní kolekci sáhl po vysoce kvalitních materiálech s lehkým dotekem luxusu. Nedílnou součástí jeho kolekce jsou doplňky - kšiltovky, barety, hedvábné šátky, které dodají nový akcent vypasovaným kabátům a loveckým sakům. Na jeho přehlídce jakoby se čas vrátil do 40. let.

Nadčasové sako

Přehlídky pro zimu 2009/2010 mají jedno společné - dominovala jim saka, popř. blejzry, které lze kombinovat téměř se vším. Co se k nim podle předních světových návrhářů hodí?

  • Pestrý kašmírový rolák, široké vlněné kalhoty se sklady v pase, boty typu derby.
  • Popelínová nebo bavlněná košile s jemným proužkem, svetr s šálovým límcem, džíny a mokasíny.
  • Kostkovaná košile, mohutná šála, tvídové kalhoty, boty typu creepers.
  • Tričko z potištěné bavlny přes košili s malým límcem s nahoru přehnutými rohy, šátek, džíny a plátěné tenisky (converses).
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Dara Rolins – krásné tělo, sexy hlas
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies