Tipy na hladké oholení aneb jak nenaletět prodejcům holicích strojků

Gillette nebo Wilknson? Který holící strojek pro mokré holení je zárukou hladce oholené tváře? Čtěte dále a dozvíte se! Možná to nebude až takové překvapení! A co jednorázová holítka? Jsou i mezi nimi nějaké lepší? Ano, i nouzové holení může být hladké.

Fotografie muže při holení strojkem

Břitva už je dávno pryč

Nejstarší nástroj pro mokré holení je ta tam, ale i tak má dodnes pár příznivců. Holení břitvou je příliš pracné, je třeba mít to v ruce, jinak hrozí pořezání. Na druhou stranu je břitva přesná a tvoří čistou linii při zaholování. I žiletkový holící stojek si po sto letech zaslouží oddech, ale nedaří se mu to. Mnoho mužů ho má stále v koupelně. Strojky s více břity jsou novorozenci mezi holítky.

Dáte přednost hladké tváři nebo strništi?

Nedá se říci, že by hladce oholená tvář byla jakými společenským příkazem, ale většina chlapů i žen bere oholenou tvář jako znak upravenosti. Možná i pro některé z vás je ranní holení jakýmsi každodenním rituálem. Tak jak tedy, hladká tvář nebo upravené strniště? Móda káže více či méně upravené strniště, můžete si tedy ráno déle pospat.

Podle čeho strojky srovnat?

Při porovnávání různých strojků je třeba vzít na vědomí jaké s nimi holení je. Jde to snadno a do hladka? Je po holení pleť podrážděná? Jak vysoké je riziko pořezání a je použití strojku snadné? Důležitá je i cena a doba dokonalé ostrosti břitů.

Inovace pro lepší prodej

Holící stojky jsou vysokoobrátkové zboží a konkurence tady vládne veliká. Je tedy třeba pány něčím oslovit, nejlépe novinkou a drahou reklamou. Reklamy i samotné názvy strojků mají co dočinění s mužským egem. Každý chce mít to nejlepší. Co počet břitů, je opravdu tak rozhodující? Není to jednoznačné. Počet břitů se nejvíce projevuje u jednorázových holítek, kdy tři břity dokázali oholit lépe než břity dva. U strojků s výměnnými hlavicemi už tak jednoznačný výsledek není. Podle časopisu dTest je nejlepší strojek Gillett s pěti břity, ale stejně dobře holí i strojky s třemi břity. Nedejte tedy na reklamy, ale na své vlastní zkušenosti.

Lepší a nejlepší strojky

Opravdu dobré holící strojky mají výkyvnou hlavici, ale ty ještě lepší mají i pružné břity přizpůsobující se konturám mužské tváře. Ochranou mřížkou proti pořezání jsou vybaveny strojky Wilkinson Sword. Je to ovšem nutné? Pokud máte bradku nebo knír, pořiďte si strojek Wilkinson Sword Quattro Titanum Precision (asi si to raději napište). Nebudete pak potřebovat další strojek na zastřihávání. Tento strojek na baterie zvládne všechno sám. Na baterky je i strojek Gillett Fusion Power, který jemně vibruje. Všem vibrace strojku příjemné nejsou.

Jaké je tedy pořadí strojků?

Co se týče testovaných holítek s výměnnou hlavicí, ze značek dopadla nejlépe značka Gillette. Konkrétně první čtyři místa obsadily strojky Gillette Fusion Manual, Gillette Fusion Power, Gillette Mach3 a Gillett Mach3 Turbo. Myslíte, že následuje Wilkinson? Překvapivě to tak není. Následoval strojek Balea men Revolution 5.1, po něm Rossmann Cerrus Pace 6 a teprve teď přichází na řadu ten krkolomný název Wilkinson Sword Quattro Titanum Precision. Některé strojky za vousy tahají, škrábou, dráždí pleť nebo díky nim přijdete k drobným rankám. Největším tyranem pánských tváří je podle samotných mužů strojek Rossmann Cerrus 2. Podle testů časopisu dTest nejvíce záleží na ostrosti břitů a konstrukci hlavice.

Chcete-li vědět a vidět více prolistujte prosincové vydání časopisu dTest.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější tanečnice nahoře bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies