Samuraj.cz

Testy otcovství - jste si jistí, že je to dítě vaše?

Rita Jaroszová

Určitě také znáte rčení, že matka je jistá vždy, avšak o otci se už dá polemizovat. Pokud je muž nejistý a neví, jestli je to jeho dítě, může požádat o testy otcovství, které jsou určeny s přesností téměř 100 %.

 

V dnešní době můžeme polemizovat i o matce dítěte. Vždyť některé ženy darují svá vajíčka či pronajímají své dělohy. Věděli jste, že zhruba u 10 % dětí není v rodném listě uveden jejich biologický otec? Není se pak čemu divit, že pak někteří muži pořádně znejistí. Dnes už se nemohou 100 % spolehnout, že je jim partnerka naprosto věrná a že jim říká pravdu.

 

Ano, existují ještě takové páry, kteří jsou tomu druhému věrní a nepodvádějí, ale není jich mnoho. Skutečná láska už bohužel patří spíše do dětských pohádek. V moderním světě to začíná být o něčem jiném,  než o hledání toho pravého / té pravé. Lidé si chtějí více užívat života, proto vybírají tak dlouho, až nakonec většinou bohužel přeberou.

 

Chcete se nechat otestovat? Dnes už to je hračka

 

Testy otcovství se už díky neustálému vývoji genetiky nemusí určovat jen z krve. Může vám být odebrat vzorek z úst či jiné zvláštní vzorky - kapesník, dudlík, cigarety, žvýkačky, zubní kartáček a podobně. V případě, že budete chtít předložit zvláštní vzorek, musíte si za to připlatit.

 

Ceny se nenavyšují podle počtu vzorků dané osoby, takže můžete klidně odeslat více vzorků. Bude to i jistější, neboť vámi zaslaný vzorek může obsahovat i DNA jiných lidí. Raději proto přiložte další vzorky navíc, aby to bylo možné oddělit.

 

Jak dlouho musím čekat na výsledky?

 

Nejprve musíte požádat telefonicky či emailem o zaslání sady, pomocí které odeberete vzorky. Ty pak musíte zaslat na příslušnou adresu a počkat, až zjistí výsledky. Většinou se to dozvíte do 3 týdnů.

 

Vzorky jsou podrobeny izolaci DNA a pak i amplifikaci vybraných genetických STR markerů. Pak probíhá fragmentační analýza, jejíž výsledkem je stanovení jedinečného DNA profilu u testované osoby.

 

Dokonce si můžete zvolit možnost, že testy budou probíhat v naprosté anonymitě. Avšak než vám výsledky odešlou, musíte mít podepsanou smlouvu a samozřejmě, co je mnohem důležitější, i zaplaceno. Instituce, kde tyto testy provádějí, nabízejí kromě výsledků i diskrétnost, spolehlivost a anonymitu.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.