Tatu - skandály, provokace a zakázaný videoklip

Kdo by si nepamatoval dvě ruské lolitky zpívající v těsném objetí. Hudební duo proslavené svou lesbickou image dobývalo světové hitparády. Došlo však k obrovskému posunu – z dívenek jsou dospělé ženy, zpívají anglicky a nacházejí nový styl.

Fotografie dvou hlavních protagonistek ruské skupiny Tatu

Sláva dua Tatu

Skupina Tatu pochází z Ruska a proslavila se nejen svými chytlavými písničkami, ale také svou lesbickou image. Dlouho se spekulovalo o tom, zda se jedná o skutečnost nebo pouze o povedený reklamní tah. Faktem je, že líbající se školačky nechaly klidného málokterého jedince mužského pokolení. První album se prodávalo jako po másle a obliba písní rostla raketovou rychlostí.

Vznik a vývoj dua Tatu

Ruskou skupinu Tatu dal dohromady v roce 2000 textař a scenárista Ivan Shapovalov. Ve stejném roce bylo složena první píseň: „Ja sošla s uma”, která okamžitě zakotvila na prvních příčkách ruských hitparád. Sláva tatušek ale nezůstala jen doma, rozrůstala se rychle i do okolních evropských zemí a o rok později propuklo fanouškovské šílenství díky písni „Nas ně dogonjat”. Krátce nato nahrává Tatu obě tyto písně v angličtině pro zahraniční agentury. V roce 2001 vyjíždí Tatu na své první evropské turné. Na druhém albu už se pracuje převážně v angličtině. Také celé debutové album „200 po vstrečnoj” bylo v roce 2003 přezpíváno do angličtiny a upraveno na „200 km/h in the wrong lane”.

Tatu = Julia Volkova + Lena Katina

Křehčí, tmavovlasá část dua Tatu, Julia Olegovna Volkova, se narodila 20. 2. 1985 v Moskvě a stejně jako Lena dva roky hrála v dětské hudební skupině Neposedi. Obě slečny hrály na základní škole na piano, dlouho se věnovaly krasobruslení, plavání, gymnastice a baletu. Julia hrála 5 let tenis, dnes studuje na Moskevské státní konzervatoři fakultu zpěvu. Také pihatá zrzka Lena Sergejevna Katina dnes studuje vysokou školu, konkrétně fakultu psychologie na Státní Moskevské univerzitě. Narodila se také v Moskvě, a to 4. 10. 1984.

Nové album Dangerous and Moving

V říjnu minulého roku vydaly Tatu své nové album Dangerous and Moving. Pokrok v tomto albu je oproti minulé tvorbě opravdu značný. Písklavé hlásky dozrály v dospělejší tóny, většina skladeb je nazpívána v angličtině, pouze dvě skladby jsou ruské. Na albu najdeme nejen popové a taneční, ale i rockové kousky a skladby s prvky hip hopu. Na albu pracovaly i takové hvězdy jako je zpěvák Sting (zahrál si na basovou kytaru) nebo Prodigy (elektronika).

Skandální videoklip k písni All about us

Skandály a Tatu k sobě zřejmě patří. Nejsledovanější americká hudební stanice MTV odmítla vysílat jejich provokativní videoklip ke skladbě All about us. Přísným cenzorům se totiž nelíbilo, že Julia v klipu muži, který ji znásilnil, vystřelila mozek z hlavy. Na televizních obrazovkách tedy můžeme vidět pouze upravenou verzi. Podle některých odborníku byl skandál promyšleným tahem distributorů, neboť jen debutového alba Tatu se v Americe prodalo téměř 800 tisíc kusů.

Song Happy birthday - vynikající práce Tatu a Flipsyde

Julie s Lenou hledají inspiraci v různých skupinách a pobyt v zahraničí jim očividně svědčí. V USA nahrály společně s rapery Flipsyde úspěšný song Happy birthday.

Sláva Tatu nezhasíná

Ačkoliv byl producent skupiny Tatu, Ivan Shapovalov, obviněn z pedofilie a obě dívky zažily spoustu dalších skandálů a kritiky týkající se jejich lesbických projevů, sláva ruského hudebního dua Tatu nezhasíná. Alba „200 km/h in the wrong lane” se během prvního týdne prodeje prodalo více než 60 000 kusů a nyní číslo prodaných desek přesahuje milión kopií.

Tatu o sobě říkají: „Lidé nás buď milují, nebo nenávidí, není nikdo, kdo by si o nás nemyslel nic. Tatu je o říkání toho, co cítíte, a ne toho co jiní očekávají. Být zamilovaný, být svůj. A to my jsme.”
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

I věda může být populární
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies