Subaru Impreza WRX STI – velmi živý a výkonný sporťák

Tento velmi výkonný a živý sportovní model značky Subaru se na závodních tratích vyrovná takovým sportovním favoritům jako jsou automobily značky Porsche nebo Ferrari. Subaru Impreza WRX STI je vylepšený model Subaru Impreza WRX.
Osobní automobil Subaru Impreza WRX STI a její přední pohled

Subaru Impreza WRX STI a jeho design

Subaru Impreza WRX STI poznáte od původního Subaru impreza WRX podle o něco většího otvoru pro přístup vzduchu k mezichladiči turbodmychadla, umístěného v horní části kapoty a také díky projektorovým světlometům než má Subaru Impreza WRX. Ostatní prvky, jako lakované prahy nebo větší koncovka tlumiče, už jsou těžko postřehnutelné a navíc je najdete i u většiny Subar Imprez WRX.

Subaru Impreza WRX STI - silný a výkonný

Subaru Impreza WRX STI na rozdíl od dosavadních slabších provedení značky Subaru má nejen zvýšený výkon a točivý moment, ale poskytuje například i vodní chlazení radiátoru, chladiče stlačeného vzduchu ovládané tlačítkem na přístrojové desce, šestistupňovou převodovku a podvozek velmi podobný tomu, jaký používají vozy Subaru WRC. Přitom interiér zůstává do značné míry civilní a pohodlný.

Interiér Subaru Impreza WRX STI

Subaru Impreza WRX STI nabízí mnoho prostoru a místa i pro hlavu. V kabině vozu se nachází palubní deska s jedním přístrojem a snadno čitelnými displeji a červenými luminiscenčními číselníky. Sportovní vzhled interiéru doplňuje středový panel, který obsahuje rádio, CD přehrávač s reproduktory a pomocný vstup pro MP3 přehrávač. Subaru Impreza WRX STI (Subaru Tecnica International) je až na pár výjimek v exteriéru i interiéru podobné Subaru Impreze WRX.

Sportovní vlastnosti má i Hyundai Getz

Subaru Impreza WRX STI vám zaručí živou jízdu

Subaru Impreza bylo navrženo tak, aby nabídlo svým majitelům nezávislost, živou jízdu a svobodu nejen na závodních tratích, ale také v městském provozu. Šestirychlostní převodovka s přímým řazením byla vyvinuta společností Subaru a je určena speciálně pro Subaru WRX STI. Tím, že převodovka vychází z využití velkého točivého momentu určeného pro automobilový sport, se může pochlubit velkou pevností a tuhostí a vytváří pocit sportovního a plynulého řazení.

Indikátor otáček REV

Když otáčky motoru dosáhnou řidičem zvolenou úroveň, instalovaný indikátor otáček REV pobídne k zařazení vyššího rychlostního stupně, což opravdu Subaru Impreza WRX STI plní svůj slib s velmi živou jízdou. Subaru Impreza WRX STI je vybaveno elektrickým posilovačem řízení, který je v městské dopravě velmi výhodný a v případě nutnosti umožňuje rychlé manévrování.

Technické parametry pro Subaru Impreza WRX STI

Subaru Impreza WRX STI

Motor Vodou chlazený čtyřválcový motor boxer z lehké slitiny, 4 ventily v každém válci, 2 vačkové hřídele pro každou řadu válců. Systém AVCS (aktivní systém řízení ventilů). Duté ventily (výfukové plněné sodíkem – lepší odvod tepla). Mezichladič stlačeného vzduchu s ostřikem vody.
Počet válců
4
Objem motoru
2500 ccm
Nejvyšší výkon
195 kW/6000 (ot./min)
Objem nádrže
60 litrů
Maximální rychlost
238 km/h
Zrychlení z 0 na 100 km/h
5,5 s
Spotřeba ve městě
17 l/100 km
Spotřeba mimo město
15 l/ 100 km
Pohotovostní hmotnost
1470 kg
Nosnost 410 kg
Rozvor 2525 mm
Délka automobilu
4465 mm
Šířka automobilu
1740 mm
Výška automobilu
1440 mm

Hlavní výbava modelu WRX STI

  • 17” speciálně navržená hliníková litá kola
  • pneumatiky 225/45R17
  • střešní křídlo
  • elektrický posilovač řízení
  • kotoučové brzdy
  • zadní difuzér
  • hliníková kapota
  • obrácené pérování
  • samostatný tlumič výfuku o velkém průměru s logem STI
  • červené luminiscenční číselníky
  • přední světlomety HID
  • výsuvné ostřikovače předních světlometů
  • dvojité airbagy SRS vpředu

Subaru Impreza WRX STI - cena

Subaru Impreza WRX STI dorazila nedávno i k nám do České republiky a je možné si ji pořídit za 1.358.000 korun buď v klasické modré barvě WRX, případně s bílým, stříbrným nebo tmavomodrým lakem. Máte-li na kontě dostatek financí pro investice navíc, volte Subaru Impreza WRX STI (připravte si dalších 140 tisíc korun), můžete vlastnit v Evropě vůz z tisíce kusů varianty WRX STI Prodrive Style.

Srovnejte rychlé SUBARU IMPREZA WRX STI s ALFA ROMEO SPIDER

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

První sexy fotky Vanessy Hudgens!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies