Studium nebo práce?

Po absolvování povinné školní docházky, kterou si musí každý z nás projít, ať už chce a nebo ne, jsme postaveni před otázku, zda-li pokračovat ve studiu a nebo jít do práce? Co je lepším řešením?
Fotografie muže, který přemýšlí nad životem

Práce - pro muže i ženy

Pokud nás již sezení v lavicích k smrti nudí a nehodláme zlepšovat své znalosti, především již zaměřené na náš zvolený druh činnosti, kterým by jsme si chtěli vydělávat potřebný kapitál k životu, čeká nás jen nástup do pracovního procesu, v kterém bez vyššího stupně vzdělání, nemůžeme očekávat umístění v odborných činnostech nebo ve vedoucích pozicích. Nýbrž se spokojit s řadovou prací dělníka, která není v mnohých případech nijak zvlášť dobře ohodnocena.

Škola, vzdělání - učiliště

Je vhodným stupněm vzdělání pro spíše manuálně zručné studenty, kteří se zde dokonale seznámí s požadavky kladenými na zvolený druh činnosti. A to jak teoreticky, tak především prakticky. Školy dokonce prodávají zhotovované výrobky a tím pomalu zapojují učně do pracovního procesu.

Střední školy- jakou si vybrat?

Je zakončena státní zkouškou prokazující střední stupeň vzdělání. Osvědčení o maturitní zkoušce dnes platí za podmínku při většině vedoucích a více odpovědných pracovních příležitostostech. Při soukromém podnikání se maturitní vysvědčení zcela jistě také vyplatí.

Vysoké školy - využijte příležitosti, kterou dnešní doba nabízí

Po úspěšném absolvování takto vysokého stupně vzdělanosti, většinou není problém s nalezením pracovního poměru. Absolventi jsou již "specialisti" na danou problematiku studovaného odvětví, kde se pak zabývají řešením odborných záležitostí.

Lidé, práce a škola - rady co zvolit...

Dnes zcela určitě platí že, čím vyšší vzdělání, tím lepší pozdější uplatnění v dobře ohodnoceném zaměstnání. Pokud máte odpovídající intelekt, zázemí a chuť studovat, pokuste se dojít ve stupni vzdělanosti co nejdále. Rozšíříte si tak své znalosti a získáte zkušenosti o které v případě brzkého nástupu do práce přijdete.

Další zajímavé články z rubriky svět muže

Nejoriginálnější dárky pro ženy

Zbrojní pas - víc než jen sebeobrana

Alpy - letní dovolená plná adrenalinu

Přezdívky - jaká je ta nej?

Rybaření - minimání míry

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nespoutaný Sébastien Chabal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies