Stubai - i pro méně zdatné lyžaře

Rádi lyžujete, ale už vás nebaví sjezdovky u nás? Vezměte svou rodinu a udělejte si výlet do rakouského střediska Stubai. Nejenže má až 53 km sjezdovek všech stupňů, ale najdete tam i trať pro běžkaře či zábavní snowboardpark.

Fotografie rakouského údolí Stubai

Lyžování v Rakousku – Stubai

Asi 20 minut od Innsbrucku je 34 kilometrů dlouhé údolí Stubaital na jehož konci je lyžařský areál s možností celoročního lyžování. Tato oblast zahrnuje 3 lyžařská centra mezi nimiž je i ledovec Stubai. title="Ledovec - vytrvalý bílý mohykán">Stubaiský ledovcový areál je největší ze všech rakouských areálů tohoto typu (tvoří ho 5 samostatných ledovců). Velká většina jeho svahů je lehké až střední náročnosti a tratě jsou dosti široké. Stubai je spíše pro méně zdatné lyžaře nebo rodiny s dětmi.

Lyžování v Rakousku – sjezdovky všech stupňů

Přímo v areálu Stubaiského ledovce najdete 9 vleků, 7 sedačkových lanovek a 4 kabinkové. Využít je možné až 53 kilometrů sjezdovek všech stupňů. Přímo na vrcholu Stubaie je také trať pro běžkaře dlouhá 4,5 kilometrů.

Lyžování v Rakousku – sjezd Wilde Grube

Třešničkou na dortu je v zimních měsících 10 kilometrů dlouhý sjezd Wilde Grube, kterým se z ledovce Stubai dostanete přímo na parkoviště pod ledovcem. Trať začíná mezi skalami a s postupným klesáním je možno během jízdy pozorovat měnící se ráz vegetace.

Lyžování v Rakousku – zábavní snowboardpark

Přímo na vrcholu ledovce Stubai je pravidelně upravován zábavní snowboardpark" title="Snowboardpark - po kterém zhubnete nejvíc?">. Rakouské školy snowboardu zde vybudovaly spine, halfpipi, tabletop, projump a 2 quarterpipes.

Lyžování v Rakousku – občerstvení, jak má být

Občerstvit se můžete v restauracích Gamsgarten (2 620), Eisgrat (2 900 m) a nebo v nejvýše položené lyžařské restauraci Rakouska Jochdohle (3 150 m), ze které je opravdu nádherný výhled až k italským Dolomitům.

Jak se na Stubai dostat?

Nejlepší cesta je po silnici směrem na Brenner a v Innsbrucku odbočit na Stubaital. Z Prahy to autem trvá zhruba šest hodin.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Gadgety jsou zpátky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies