Stronghold Crusader - víte, jak na něj?

Stronghold Crusader patří mezi nejhranější hry u nás. Není se ani čemu divit, protože tato hra vyniká výbornou hratelností a propracovaností jednotlivých budov i jedinců. Víte, jak hrát co nejlépe Stronghold Crusader? Tipy a triky naleznete právě zde!
Propagční plakát k PC hře Stronghold Crusader

Stronghold Crusader patří mezi nejhranější hry

Příběh Strongholdu Crusader se odehrává ve středověku, kde dobýváte starý arabský svět. Výborná hratelnost a propracovanost jednotlivých budov i jedinců jsou jasnými důvody proč tuto hru rozhodně hrát.

 

Stronghold Crusader je pokračování slavné historické strategie Stronghold. Není to sice nejnovější hra, vyšla v roce 2002, ale rozhodně vám zprostředkuje jedinečný zážitek. Hra nabízí čtyři historická tažení o celkově dvaceti scénářích, které svou náplní zahrnují hned několik režimů z původní hry.

 

Navíc si můžete projít dvě křížové výpravy, které mají dohromady 50 misí. Nastavitelná je i volná hra a velmi zdařilý multiplayer. Nechybí ani editor misí.

Nové bojové jednotky - lučišníci, nájemní vrazi, rytíři na koních

Crusader oproti prvnímu dílu postrádá ekonimické mise, což je vynahrazeno novými bojovými jednotkami. Z nabídky můžete využít hned několik arabských bojovníků, z nich každý má specifické vlastnosti. Naleznete zde například vojáka s pochodní, který je ideální k vypálení soupeřovy vesnice, a to téměř bez ztrát. Pokud soupeř nemá studnu, máte díky této jednotce vyhráno.

 

Lučišník na koni sice není levnou jednotkou, ale ve větším počtu dokážou tyhle koně ochránit vaše vojáky před dotírajícím soupeřem. Jsou ideální k ochraně vlastních jednotek při útoku.

 

Velmi kvalitní bojovou jednotku tvoří nájemní vrazi. Jsou jedineční v tom, že dokážou vyšplhat na jakoukoliv hradbu a navíc otevřít bránu. Pak už jen zbývá vtrhnout za hradby a ničit…

Tipy a triky, jak na to

Pokud nevyčerpáte na tvorbu armády všechny zdroje hned ze startu a chcete si trochu zahrát, máme pro vás pár tipů. Základ v každé nové misi je rychlý rozvoj ekonomiky. Z počátečních surovin postavte co nejvíce dřevorubců, market, budovy pro obyvatele a zajistěte produkci obilí.

 

Jakmile vyčerpáte dřevo, dejte se do stavby opevnění. Využijte všechen kámen, stavějte věže, brány, vodní příkopy. Mezitím, co stavíte hradby, dřevorubci nosí dřevo. Pokračujte tedy ve stavbě vesnice.

 

Potřeba jsou mlýny a pekárny, dřeva musí být dost i na těžbu kamene a rudy. Čím víc těžíte, tím víc prodáváte a bohatnete. Dalším nezanedbatelným zdrojem příjmů jdou daně. Jejich výši ovlivňuje činitel strachu (stavte fontány, dětská hřiště), náboženství, počet hospod, jídlo.

 

Čím vyšší úroveň, tím vyšší daně nastavíte. Základem je tedy zajistit si suroviny a potřebný příjem, potom si lehce a rychle vybudujete armádu, jakou jen budete chtít. Výhoda zaběhnuté ekonomiky spočívá v rychlém doplnění zásob a tím pádem i regeneraci vojska.

Další zajímavé články z rubriky PC a hry

PC nebo notebook

Paměťové karty do mobilních telefonů

Jak si vybrat počítačovou skříň

Travian – nejlepší on-line hra současnosti?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Dragster – adrenalinová zábava pro chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies