Stres - tichý zabiják

Stres na nás útočí ze všech stran - v práci i doma. Jestli je vaše psychika dlouhodobě vystavována stresu, je ovlivňován celý organismus. Pokud se stresu nemůžete zbavit, může vyvolat i vážná onemocnění.

Stres - tichý zabiják

 

Jak se projevuje stres a čím se ho můžeme zbavit?

 

Stresovým situacím se můžete vyhnout, když si vytvoříte své vlastní každodenní rituály. Pokud váš den nestojí za nic, protože jste si ráno nedali hrnek oblíbené kávy, pak tento rituál braňte za každou cenu. Stejně tak jako nesmíte postrádat svou oblíbenou kravatu nebo své nejmilejší pero, když máte důležité jednání.

 

Takové maličkosti utváří váš život den po dni. Tyto nepatrné rituály, u kterých si mnohdy ani neuvědomíte, jak moc jsou pro vás důležité, vám pomáhají dosáhnout vnitřního klidu. Život bez stresu již nemusí být sen. Stačí si jen udržovat svůj vnitřní klid a nenechat se vyvést z míry.

 

5 skvělých tipů pro zmírnění stresu

 

  1. Zkuste si každé ráno zacvičit pozdrav slunci a pak za tento nový den poděkujte. Život je to nejcennější, co máme, a nikdy nevíme, kdy nám tato báječná cesta skončí. Uvědomte si to a neberte už probuzení do dalšího dne jako další samozřejmost.
  2. Každý den si zajděte ven - načerpat energii, nadýchat se a dopřát svému tělu trochu pohybu. Navíc vaší psychice prospěje, když se budete kochat krásami přírody.
  3. Jestli vás občas honí mlsná a milujete sladké, dejte si kousek hořké čokolády. Výživoví specialisté ji doporučují. Prý když chcete mlsat, tak jedině zdravě. Denně vám bude stačit 20 g z minimálně 70% hořké čokolády.
  4. Pokud se nechcete se svými starostmi a problémy svěřovat ostatním, což byste alespoň čas od času měli, zkuste si postěžovat na papír. Psaní deníku má prokázané uklidňující účinky. Navíc vám pomůže utřídit myšlenky a cíle.
  5. V případě, že máte tolerantní kolegy, zujte si boty. Ty totiž mohou omezovat krevní oběh, což může stupňovat napětí.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Ulítnete na kiteboardingu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies