Strážci Galaxie aneb Marvelovská sci-fi komedie

Iron Man, Hulk, Thor, Avengers a další filmy z produkce dílny kalifornského filmového studia jsme si prostě a jednoduše zamilovali. Což dokládá i vysoké hodnocení jednotlivých filmů na stránkách Česko-Slovenské filmové databáze. Letošní rok vsadilo studio Marvel na odlišný žánr. 

Tapeta z filmu Strážci Galaxie

Když jsem si sedla před plátno multikina, byla jsem opravdu velmi natěšená. O Strážcích Galaxie jsem si toho hodně načetla v recenzích a i moje filmově náročná kamarádka říkala, že to prostě stojí za to vidět. Po zkušenostech s Marvelovskými filmy jsem si říkala, že nemůžu být zklamaná, protože vesměs vše, co produkovalo či jen koprodukovalo toto filmové studio, se mi líbilo.

V očekávání jsem přežila nekonečné filmové ukázky a snažila se nevnímat všudypřítomné a velmi obtěžující chroupání nachos, popcornu a bůhví čeho (ti lidi už neví, co by v tom kině sežrali!!). A pak to začalo... Naprosto odzbrojující první klapka filmu, v níž dostanete pouze minimum informací, ale zato pořádnou facku hned ze začátku. Málokteré filmové studio rozehraje svůj "příběh na plátně" smrtí. Velmi působivý začátek byl striktně useknut a posunut o dvacet let dopředu. Přestože v prvních chvílích absolutně nevíte, co se děje, taneček hlavního hrdiny, který ani v nejmenším nečekáte, by určitě dostal smíchy do kolen i vás. A v tomto velmi odlehčeném a nečekaném sletu je vlastně natočen celý film. 

Přestože příběh pokulhává za filmovými efekty, nápaditostí a vtipností jednotlivých postav, je třeba říct, že to není nijak velká bolístka. Co teprve když se před vámi zjeví Groot, humanoid, který připomíná strom a je ve své podstatě osobní ochrankou po zuby ozbrojeného mývala. Přísahám, že nežertuji! Rocket (chápej - ten mýval) dodává tomuto filmu opravdovou šťávu, naprosté zesměšňování vážných věcí a situací je na denním pořádku, takže se nedivte, kdyby vás jednou mluvící mýval poprosil například o zubní protézu, kterou (jak bude naprosto zapřisáhle tvrdit) nutně potřebuje k záchraně galaxie.

Další z hrdinské pětky je naprosto odzbrojující vražedně tajemná a hlavně úplně zelená Gamora. Na začátku filmu sice patří k těm špatným, ale jak už to bývá, sympatický hlavní hrdina Quill ji samozřejmě svou obětavostí a láskou přetáhne na svou stranu (prostě něco pro nás - ženské tam být muselo). Vše dotváří pomstychtivá postava Draxe Ničitele, který Vás uzemní svými pokusy o metafory. 

Tato velmi odlehčená forma scifíčka je něčím, co jsem ještě v našich kinech neviděla, ale co mě velmi nadchlo. Je to veselé, hravé, má  to spád a naprosto přirozený průběh. Osobně si myslím, že svých současných 87% na ČSFD.cz má opravdu zasloužených!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Jiří Grossman, král českého humoru
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies