Spirra S – sporťák z Jižní Koreje

První sportovní vůz z Jižní Koreje se jmenuje Spirra S. V nejvýkonnější verzi jede až 310 km/hod. Cena za tuto verzi je dva milióny korun.

Automobil značky Spirra

Stylový design v podání Jižní Koreje

Nové dvoumístné kupé od automobilky Oullim Motors (původně Proto Motors) se jmenuje Spirra. Svým vzhledem je tato novinka podobná vozům Lotus Evora či Noble M600. První prototyp tohoto auta, označený PS-II, byl dokončen v roce 2001. Od té doby vznikly již čtyři generace.

Pro karoserii Spirry byla zvolena lehká konstrukce, kterou tvoří trubkový rám a povrchové díly z karbonu. Automatizovaná výroba karbonových panelů i trubkového rámu je finančně velmi náročná, proto se automobilka rozhodla vyrábět karoserii ručně.

Spirra S - co ukrývá pod kapotou?

Korejský sportovní vůz Spirra S nabízí motor původem z Hyundaie, který má zdvihový objem 2,7 litru. V nejsilnější verzi má dvě turbodmychadla. Zákazník si tak bude moci vybrat z několika motorizací, přičemž vrcholem je motor o výkonu 400 koní a 355 Nm točivého momentu. Základní Spirra S má atmosférické plnění a může se pochlubit hodnotami 129 kW a 245 Nm. Motor je uložen uprostřed.

Maximální rychlost je u nejvyšší rychle omezena na 310 km/hod. Výkon je na zadní kola přenášen pomocí šestistupňové manuální převodovky. Rozjezd z 0 na 100 km/hod. proběhne u tohoto 1200 kilogramů vážícího sporťáku za 3,5 vteřiny.

Dostupnost a cena

Výrobcem vozu je v Evropě neznámá společnost Oullim Motors, která plánuje vyrobit pro letošní rok 100 sportovních kupé s názvem Spirra S. Celkově jich chce automobilka vyrobit maximálně 300. Cena začíná na částce dvou miliónů korun.

Sportovní kupé Spirra S si můžete prohlédnout v naší fotogalerii, kterou naleznete pod článkem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Katy Perry: z kostelové lolity sexy symbolem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies