Spacebook překvapí 2 displeji

V době, kdy jsou upřednostňovány notebooky s minimálními rozměry, vysokým výkonem a nízkou hmotností, je takzvaný Spacebook od společnosti gScreen docela úlet. Ovšem, i on najde své uplatnění u mnoha uživatelů.Seznamte se s touto novinkou blíže.

Notebook pro náročné uživatele

Největším lákadlem u nového Spacebooku jsou jednoznačně dva 15-ti palcové displeje. Přístroj je určen především pro náročnější uživatele, zejména pro pracující s grafickými programy (tedy grafiky, designéry, fotografy, filmaře, atd). Stolní počítač se dvěma obrazovkama není žádnou novinkou a vlastně ani notebook, k tomu můžete také jednoduše připojit další (přídavnou obrazovku).

V čem je ovšem Spacebook od gScreen jedinečný, tak v tom, že se jedná o přenosný notebook, kde jsou 2 obrazovky již v základu. Pomineme-li jeho hmotnost, která se pohybuje okolo 5,5 kilogramů, jde o vcelku povedený a hlavně jedinečný kousek. Displeje jsou umístěné jakoby na sobě, přičemž pro běžnou pracovní činnost můžete používat pouze jeden. Pokud ale potřebujete větší pracovní plochu, není problém vysunout i druhý displej.

Srdcem Spacebooku je procesor Intel Core 2 Duo o frekvenci 2,3 GHz

Uvnitř Spacebooku naleznete procesor Intel Core 2 Duo o frekvenci 2,3 GHz, do kterého si můžete vložit až 4 GB operační paměti. Samozřejmostí je 320 GB velký disk s 7.200 otáčkami.Na výběr bude mít uživatel 2 grafická řešení - buď GeForce 9800M GT 512 MB VRAM nebo profesionální Quattro FX 1700M se stejným objemem videopaměti. Operační systém je také na výběr, starší Windows XP nebo nová Vista.

Dostupnost a cena

Oficiální datum uvedení Spacebooku do prodeje zatím nebylo stanoveno. Podle prvních informací se můžeme těšit na model se dvěma 13-ti palcovými displeji, který by se měl začít prodávat ještě dříve, než jeho větší bratr (přibližně koncem tohoto roku). Cena se odhaduje okolo 3000 euro (v přepočtu tedy více než 50 000 korun).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o svádění
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies