Solární panely v Číně plavou na jezeře

Čína je podle Světové zdravotnické organizace jednou z nejvíce znečištěných zemí na světě. Snaží se udělat maximum proto, aby zlepšila podmínky pro obyvatelstvo. Vybudovala největší farmu na plovoucí solární panely. Elektrárna už nyní produkuje energii.

Solární panel

Čína jde světu příkladem a chce se stát lídrem v oblasti obnovitelné energie. Přestože je Čína stále závislá na uhlí, snaží se za poslední dobu o velké změny. Velká města jsou totiž ohrožena změnou klimatu. 

Kde se farma na solární panely nachází?

Plovoucí farma se nachází ve městě Huainan v provincii Ahnui. Jezero je uměle vytvořené, a kromě svého jedinečného designu řeší několik problémů zároveň. Jezero je umístěno na bývalém místě uhelného dolu. 

Jaké jsou výhody plovoucí farmy?

Farma není postavena na pozemcích v hustě obydlených oblastech. Nenaruší ani pěstování potravin nebo stavbu obytných ploch, jelikož není postavena na životně důležité orné půdě. Plovoucí panely také chrání vzácné zásoby pitné vody snížením množství odpařování do okolního ovzduší. 

 

Čína chce intenzivně pokračovat v budování solární energetiky. Do roku 2020 má snížit své emise až o 20 %. Peking chce investovat do solárních a větrných energií, a to až 360 miliard dolarů. Kapacita obnovitelných zdrojů v Číně opravdu rychle roste.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Katy Perry: z kostelové lolity sexy symbolem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies