Šokující Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen je americký komik, herec, scénárista a rapper. Nejvíce se proslavil rolemi rappera Aliho G, kazašského reportéra Borata a rakouského homosexuála Bruna.

Herec Sacha Baron Cohen držící dvě ocenění v rukou

Střípky z Cohenova života

Sacha Baron Cohen se narodil 13. října 1971 v Londýně v Anglii. Pochází ze zámožné a  ortodoxní židovské rodiny a je nejmladším ze tří synů. Vystudoval historii na Cambridgeské univerzitě, kde se také uplatnil v ochotnickém kroužku.

Počátky hvězdné kariéry

Z počátku Sacha moderoval dětské pořady, od roku 1994 působil nějaký čas ve světě modelingu - tato stáž mu přinesla inspiraci k vytvoření fiktivní postavy Bruna. Po působení v regionálních kabelových stanicích byl v druhé polovině 90. let angažován jako moderátor do BBC. Populární se stal díky pořadům Comedy Nation, The 11 O'Clock Show a především díky komediální talk show Da Ali G Show. Za poslední pořad obdržel dvakrát cenu BAFTA (za nejlepší komediální pořad a za komediální výkon) a byl čtyřikrát nominován na cenu Emmy (jako scenárista a výkonný producent v kategorii zábavných pořadů). V Da Ali G Show si zval nejvlivnější postavy z planety a kladl jim hloupé otázky.

Cohen dosud vytvořil tři úspěšné filmy, jejichž hlavní postavy znají lidé po celém světě. První postavou je londýnský gangsta Ali G, který ujíždí na kultuře hip-hopu a prosazuje se ve světě politiky. Dalším jeho filmem je Borat. Borat Sagdijev je kazašský novinář a delegát kazašského národa, který byl vyslán do Spojených států amerických, aby pochytil tamější kulturu a poté poznatky aplikoval ve své rodné vsi. Během cesty ztropí spoustu nezapomenutelných hloupostí a mimo jiné se zamiluje do Pamely Anderson.Tento film byl velmi úspěšný, dosud je zakázaný v Rusku a celém arabském světě (kromě Libanonu). Za svůj výkon ve filmu získal Zlatý Globus v kategorii Nejlepší herec ve filmovém muzikálu nebo komedii.

George Lucas - duchovní otec Star Wars

Hugh Laurie alias cynický Dr. House

James Cameron - King of World

Jeho prozatím posledním dílem je film Brüno - ve filmu se Sacha představuje jako rakouský homosexuální moderátor Brüno, který se chce stát slavným a udělá pro to vše - včetně úsilí změny sexuální orientace. Film je dosud zakázaný v Rusku a celém arabském světě (kromě Libanonu).

Ostatní role ve filmech a seriálech

V roce 2007 si Sacha Baron Cohen zahrál v hororovém muzikálu Tima Burtona - Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street. Mimo jiné se objevil ve filmech Madagaskar, Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a seriálech Curb Your Enthusiasm (Larry, kroť se) a Saturday Night Live.

Ze soukromí

Cohen je ženatý s herečkou Islou Fischer, s níž má dceru. Často spolupracuje s bratrem, trumpetistou a skladatelem Erranem Baronem Cohenem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Mila Kunis dobývá Hollywood
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies