Sex v těhotenství - co byste měli vědět?

Když je žena v tomto požehnaném stavu, sex je často mylně považován za jakési tabu. Pokud čekáte svého prvního potomka, pak vás určitě zajímá, jestli můžete mít i nadále s partnerkou sex.

Sex v těhotenství - co byste měli vědět?

 

Samozřejmě, že ano. Tedy až na výjimky s ohledem na zdravotní problémy. Jestli však těhotenství probíhá bez problémů, můžete nám věřit, že sex nikomu neublíží. Jen si musíte dávat větší pozor.

 

Jestli bude vaše partnerka v průběhu těhotenství pravidelně navštěvovat lékaře a ten jí potvrdí, že sex ve vašem případě nebude problém, můžete se milovat tak často, jak budete chtít. Ale i když neexistují žádné překážky, možná na sex ani nedojde.

 

Může se totiž stát, že se na vaší partnerce podepíše únava, bude trpět nevolností a také si musíte zvyknout na výkyvy hormonů. Těhotenství ji může natolik ovlivnit, že po sexu s vámi ani nezatouží. Nálada se jí může změnit z minuty na minutu a vy si tak můžete připadat odstrčeně.

 

Nezbývá vám však nic jiného, než to prostě skousnout. Musíte to vydržet a zároveň se jí toto období snažit zlepšit. I když nebudete mít sex tak často, jak jste si představoval, zkuste ve vztahu zachovat intimitu i nadále. Můžete se mazlit, poskytovat si vzájemně masáž, dopřát si společnou koupel a spoustu dalších věcí, které upevní váš vztah i bez sexu. Těch pár měsíců to přece vydržíte, no ne? 

 

Sexuální hračky

 

I když je sex pro děťátko neškodný, protože jej chrání děloha, měli byste v tomto období raději odložit veškeré erotické pomůcky někam stranou. Třeba takové vibrátory nejsou tak tvárné jako penis. Existuje mnohem vyšší riziko infekce či protržení plodového vaku.

 

V jakých situacích byste se měli sexu zcela vyhnout?

 

 

  • Pokud vám lékař sdělí, že existuje vyšší riziko předčasného porodu, buďte opatrnější. Sperma totiž obsahuje prostaglandiny, jenž mohou vyvolat kontrakce.
  • V případě, že se u vaší partnerky objeví vaginální krvácení, není příliš vhodná doba na sex. A při jakémkoli krvácení byste měli neprodleně vyhledat lékaře.
  • Některé nastávající maminky mají problémy s poševním hrdlem. Může se začít předčasně otevírat a tím by se mohlo zvýšit riziko infekce.
  • Taktéž mohou nastat problémy s placentou. Placenta v některých případech zakrývá děložní otvor. Sexem byste pak mohli vyvolat krvácení či dokonce předčasný porod.
  • Samozřejmě byste se sexem měli počkat i určitou dobu po porodu, aby vaše partnerka měla dostatek času na rekonvalescenci. Se sexem byste měli počkat minimálně 6 týdnů, někdy i déle.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Co si v kinech nenechte určitě ujít!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies