Samuraj.cz

Šedivění a příčiny vypadávání vlasů

Lukáš Kamp

Šedivění a vypadávání vlasů. Jaké jsou hlavní příčiny. Je za tím porucha ledvin, jater, krve? Co musíme udělat, aby se nám vrátilo zdraví? Je vypadávání vlasů opravdu nevyhnutelné?

ŠEDIVĚNÍ A NADMĚRNÉ VYPADÁVANÍ VLASŮ

Silné ledviny dávají základ hustým a silným vlasům a dostatečná, na živiny bohatá krev dokáže vytvořit základ pro zdravé vlasy.

Příčin šedivění či padání může být podle tradiční čínské medicíny několik:

Horkost a suchost krve

bývá častou příčinou vypadávání a šedivění vlasů u mladých lidí. Způsobovat ji může konstituční nadbytek horka, nevyrovnané emoce, nadměrně zahřívající(jangizující) a vysušující potrava. Projevuje se pramínky bílých vlasů mezi tmavými.

Vlasy vypadávají v chuchvalcích, kůže na hlavě je lesklá,často svědí, častá je vznětlivost, kožní onemocnění, zácpa.

Stísnění energie jater

je častou příčinou předčasného šedivění vlasů u žen s nadmírou a nevyrovnaností emocí. Následkem je stagnace energie a poté také krve, která nedostatečně vyživuje vlasy, které šedivějí. Doprovodnými příznaky bývají nepravidelná menstruace, vznětlivost případně deprese, bolesti před menstruací, poruchy trávení, nechutenství.

Nedostatečnost

krve a energie - způsobují ji dlouhodobé onemocnění, nesprávná výživa, četné porody nadměrné stresy a obavy. Vlasy jsou nedostatečně vyživované a strádají, jsou tenké, suché a lámavé, bez lesku, dochází k jejich rovnoměrnému vypadávání. Doprovodními příznaky bývají únava, dřevěnění končetin, bledost obličeje, slabý hlas a krátký dech, bušení srdce.

Oslabení jater a ledvin - častá bývá u lidí středního věku. Řídnutí a vypadávání začíná nad čelními kouty a temeni. Dochází k průběžnému vypadávání a šedivění vlasů, které jsou mastné s množstvím lupů. Doprovází je často bolesti a slabost v bedrech a kolenou, hučení nebo pískaní v uších, závratě, noční pocení, rozmazané vidění, u žen nepravidelná menstruace. Příčinami bývají chronická onemocnění ,nadměrná sexuální aktivita, četné porody, nadměrná sexuální aktivita.

Problémy vlasů vyžadují, stejně tak jako ostatní onemocnění, celkovou vnitřní léčbu zaměřenou na příčinu.

Hodnocení: 3.7

Počet: 3

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.