Šedivění a příčiny vypadávání vlasů

Šedivění a vypadávání vlasů. Jaké jsou hlavní příčiny. Je za tím porucha ledvin, jater, krve? Co musíme udělat, aby se nám vrátilo zdraví? Je vypadávání vlasů opravdu nevyhnutelné?

ŠEDIVĚNÍ A NADMĚRNÉ VYPADÁVANÍ VLASŮ

Silné ledviny dávají základ hustým a silným vlasům a dostatečná, na živiny bohatá krev dokáže vytvořit základ pro zdravé vlasy.

Příčin šedivění či padání může být podle tradiční čínské medicíny několik:

Horkost a suchost krve

bývá častou příčinou vypadávání a šedivění vlasů u mladých lidí. Způsobovat ji může konstituční nadbytek horka, nevyrovnané emoce, nadměrně zahřívající(jangizující) a vysušující potrava. Projevuje se pramínky bílých vlasů mezi tmavými.

Vlasy vypadávají v chuchvalcích, kůže na hlavě je lesklá,často svědí, častá je vznětlivost, kožní onemocnění, zácpa.

Stísnění energie jater

je častou příčinou předčasného šedivění vlasů u žen s nadmírou a nevyrovnaností emocí. Následkem je stagnace energie a poté také krve, která nedostatečně vyživuje vlasy, které šedivějí. Doprovodnými příznaky bývají nepravidelná menstruace, vznětlivost případně deprese, bolesti před menstruací, poruchy trávení, nechutenství.

Nedostatečnost

krve a energie - způsobují ji dlouhodobé onemocnění, nesprávná výživa, četné porody nadměrné stresy a obavy. Vlasy jsou nedostatečně vyživované a strádají, jsou tenké, suché a lámavé, bez lesku, dochází k jejich rovnoměrnému vypadávání. Doprovodními příznaky bývají únava, dřevěnění končetin, bledost obličeje, slabý hlas a krátký dech, bušení srdce.

Oslabení jater a ledvin - častá bývá u lidí středního věku. Řídnutí a vypadávání začíná nad čelními kouty a temeni. Dochází k průběžnému vypadávání a šedivění vlasů, které jsou mastné s množstvím lupů. Doprovází je často bolesti a slabost v bedrech a kolenou, hučení nebo pískaní v uších, závratě, noční pocení, rozmazané vidění, u žen nepravidelná menstruace. Příčinami bývají chronická onemocnění ,nadměrná sexuální aktivita, četné porody, nadměrná sexuální aktivita.

Problémy vlasů vyžadují, stejně tak jako ostatní onemocnění, celkovou vnitřní léčbu zaměřenou na příčinu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Mylène Farmer – Francouzka, která se ráda svléká
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies