Romantické destinace, které ji dostanou

Kam ji vyvézt, aby v relativně krátkém času podlehla vašemu šarmu? Vhodně zvolená destinace udělá kus práce za vás: pitoreskní uličky, kde ruku v ruce můžete cárat hodiny a hodiny, večeře za svitu svíček v kýčovitých restauracích a focení před každou památkou, kterou byste za jiných okolností obešli obloukem. No nic, odhoďme masku cynika a přiznejme si, že taková dovolená ve dvou, podtržená sugestivním geniem loci, má přímo afrodiziakální účinky. A kvůli těm to přece všechno podnikáme, ne? Takže zbývá jediné: zabookovat letenky, sbalit kufry a vyrazit - kam, to se dočtete právě tady.

Pohled zamilované dvojice na romantické místo

Capri

Dopřejte jí ochutnávku pravého dolce vita, k tomu je tento malebný ostrov přecpaný památkami jako dělaný. Přímo povinná je pak návštěva Grotta Azzura neboli modré jeskyně.

linternaute.com

Istanbul

Roztahuje se mezi Evropu a Asií a to mu dodává exotický nádech. Nechte se okouzlit mešitami, bazary a tancem dervišů, po kterém se jí zatočí hlava… A pak jí zamotejte hlavu vy!

linternaute.com

Bruggy

Město pralinek a milenců. Nejturističtějšímu městu Belgie se ne náhodou přezdívá Benátky severu. Středověké ulice, kanály a směs různých architektonických stylů vás rázem přenesou o pár století zpátky. Možná si odskočíte i k moři – 30 kilometrů není zas taková zajížďka.

linternaute.com

Ostrov Santorini

Dostanete se na něj lodí, počítejte s asi 12hodinovou plavbou z přístavu Pireus. Trpí-li vaše vyvolená mořskou nemocí, není to úplně nejlepší začátek cesty. Letecké spojení je možné, i když poněkud krkolomné. Ale po příjezdu jsou všechny nepříjemnosti zapomenuty: bělostné stěny domů, modré střechy, blankytné moře – ne, pohlednice opravdu nelhaly.

linternaute.com

Sevilla

Čtvrté největší město Španělska v sobě spojuje muslimskou, katolickou a židovskou kulturu. Nezapomeňte ji vyvést do baru na pravé nefalšované flamenco, pak si nakupte tapas a protoulejte se nočními rušnými ulicemi až do rána.

linternaute.com

Petrohrad

Zachoval si atmosféru z dob, kdy byl hlavním městem Ruska a sídlem carské rodiny: široké bulváry, centrum města s protékající Něvou a četnými kanály, parky a zahrady, bohatě zdobené paláce… Tolstoj do zdejších salónů situoval story nešťastné Anny Kareniny. Jestli vám zbude čas, zaskočte do muzea Ermitáž, které ukrývá umělecké skvosty z celé Evropy.

linternaute.com

Budapešť

Je prakticky za rohem a kromě historického centra, které byste neměli minout, nabízí jeden bonus: termální koupele. Vyhlášené jsou třeba ty v secesním hotelu Gellért u mostu Svobody.

linternaute.com

Paříž

Pro páry skoro povinná klasika. Samozřejmě že nabízí víc než Notre Dame, Eiffelovku a Sacré Coeur, ale přiznejme si, nejedete na vlastivědný výlet, ale nasávat atmosféru. A jestli jste do Paříže přijeli a neměli jste ještě ve svých citech jasno, můžeme vám zaručit, že odjíždět budete zamilovaní. Minimálně do Paříže.

Paris by night parisianevents.com

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Procesory budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies