Roland Garros - Vaidišová už v semifinále French Open 2006

Česká tenistka Nicol Vaidišová překvapuje tenisový svět. Po vyřazení světové jedničky domácí Amélie Mauresmové se ji podařilo zdolat i bývalou vedoucí hračku žebříčku WTA Venus Williamsovou.
Tenistka Nikola Vaidišová zachycena při hře

French Open 2006 - český zázrak

Kdyby se vše řídilo podle přání domácích fanoušků, byla by česká tenistka už dávno doma. Ale v osmifinále se ji podařilo po skvělém výkonu porazit domácí světovou jedničku Amélii Mauresmovou a i francouzský tisk musel uznat, že Nicol jejich favoritku přehrála. Zároveň se však netrpělivě čekalo na to, zda Vaidišová zopakuje výkon i proti Venus Williamsové.

French Open 2006 - čtvrtfinále jako na houpačce

Česká reprezentantka (žijící a trénující na Floridě) začala zostra a brzy se dostala do vedení 4:1. Poté však na ni přišel velký útlum, Američanka, bývalá světová jednička, srovnala hru a poté i stav. První set se tak dostal až tie-breaku, ve kterém měla zpočátku opět navrh Vaidišová, ale nakonec nedokázala zúročit nadějné skóre 5:2 a sadu získala Williamsová.

French Open 2006 - Vaidišová Williamsovou přehrála

Dalo se očekávat, že česká reprezentantka po neštěstně prohraném setu se nevzchopí k dalšímu odporu, ovšem opak byl pravdou. Druhý set proběhl zcela v její režii a svou soupeřku zaskočila jasným vítězstvím 6:1. Ve třetím setu, přestože Williamsová začal hrát riskantně, si Vaidišová udržela fazónu z předchozích her a v rozhodujícím momentu zachovala nervy a utkání dovedla do vítězného konce.

French Open 2006 - bude Vaidišová nová Novotná?

Její soupeřkou o finále bude Ruska Kuzněcovová a pokud Nicol zopakuje své výkony ze zápasu s Mauresmovou a Williamsovou, mohli bychom se dočkat velkého a příjemného překvapení. Jestliže by česká reprezentantka dovedla své snažení až do úplného konce, navázala by tak po dlouhých osmi letech na grandslamový úspěch Jany Novotné, která tehdy získala titul ve Wimbledonu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Filmové dobroty letošního podzimu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies