Rocky Balboa - návrat nebo konec legendy?

Je to už mnoho let, co Rocky stál v ringu. Jeho žena zemřela a syn si zařizuje svůj vlastní život. V současnosti Rocky vede restauraci, která prosperuje jen díky jeho zašlé slávě. Jednoho dne však přijde rána osudu…
Americký herec Sylvestr Stallone ve filmu jako Rocky Balboa

Popis filmu Rocky Balboa

Rocky Balboa byl před třiceti lety mužem bez budoucnosti – v té době se živil prací pro druhořadé lichváře. Ovšem osud mu přihrál možnost postavit se do boxerského ringu s úřadujícím šampiónem v těžké váze Apollem Creedem. Šance Rockyho byla asi jedna ku statisícům. Jediné co chtěl, bylo bojovat do posledních sil. Jeho neuvěřitelná odvaha a nezdolnost jak v životě, tak i v ringu byla inspirací pro miliony lidí. Ale každá sláva jednou musí pominout a tak Rocky Balboa v současnosti tráví večery vyprávěním starých historek stálým návštěvníků své restaurace, kterou pojmenoval po své ženě (Adrian’s), z jejíž předčasné smrti se ještě nevzpamatoval.


Syn Rockyho si ho skoro vůbec nevšímá, jelikož ho příliš zaměstnává vlastní život. Čas i rány osudu otupily Rockyho pěsti a vzaly mu snad všechno, jen jeho staré historky mu zůstaly. Uvnitř je však stejný bojovník, jako tehdy před třiceti lety, jenž chce vydržet na nohou až do posledního kola.


Titul úřadující šampióna v těžké váze drží Mason, který je výjimečný jen tím, jak primitivně se mu podařilo tuto trofej získat. Masonovi se ještě nikdy nepostavil do cesty rovnocenný protivník. Je to vlastně paradox, jelikož je jednoznačně nejlepší, ale většina mu toto postavení nepřeje. Pak ale nastane okamžik, kdy Masona přirovná počítačová simulace k Rockymu Balboovi v jeho nejlepší formě. Kdo by asi vyhrál, kdyby se postavili proti sobě v ringu…?


Vyhrál by Mason se svými nacvičenými údery a prací nohou nebo Rocky Balboa se svými silnými direkty a vášní? Asi vám to připadá jako vtip, ale tato složitá otázka, Rockyho přivede zpátky do ringu. I když je skoro dvakrát starší než jeho protivník Manson, je tato možnost zápasu jeho druhou šancí, kterou už nikdy nemusel dostat. Chce sobě i lidem, které má rád, dokázat, že zatímco tělo stárne, tak plamen v srdci hoří stále silně. Co myslíte? Bude to návrat legendy a nebo její absolutní konec?

Rocky Balboa – motto filmu

Nic nekončí, dokud to doopravdy neskončí…

Rocky Balboa ve zkratce

Délka filmu: 102 min.
Žánr: drama
Režie: Sylvester Stallone
Scénář: Sylvester Stallone
Hrají: Sylvester Stallone, Burt Young, Talia Shire, Milo Ventimiglia, Tony Burton, Antonio Tarver

Premiéra filmu Rocky Balboa v ČR

1. březen 2007

Hannibal - Zrození

Dreamgirls

Dr. House

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Gadgety jsou zpátky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies