Robin Hood

Zapomeňte na všechno, co jste kdy slyšeli o slavném zbojníkovi Robinu Hoodovi. Režisérská legenda Ridley Scott vám odvypráví vlastní verzi tohoto příběhu. Ta je temná, jak temný byl raný středověk, v němž se film odehrává, vášnivá tak, jak vášniví byli lidé, kteří věděli, že další den pro ně nemusí nastat, a dobrá tak, jak dobrá herecká a tvůrčí sestava se na tomto výjimečném projektu sešla.

Herec Russel Crowe ve filmu Robin Hood

Dobrodružný epos Robin Hood opět spojil RUSSELA CROWEA, držitele ceny Akademie s režisérem skvělého Gladiátora, tvůrcem filmových legend RIDLEY SCOTTEM. Společně s oskarovým producentem BRIANEM GRAZEREM (Čistá duše, Americký gangster) a oskarovým scénáristou BRIANEM HELGELANDEM (L.A. Přísně tajné, Zelená zóna) vyprávějí příběh legendární postavy známé mnoha generacím jako „Robin Hood", jehož činy přetrvaly v lidové mytologii a podnítily představivost těch, kteří stejně jako on mají odvážného a spravedlivého ducha.

V Anglii 13. století se Robin a jeho tlupa rebelů postavili neúnosným poměrům v místní vesnici a vyzvali korunu ke změně postavení královských poddaných. A ať už je to psanec nebo hrdina, jeden muž skromného původu se tak stane pro své lidi věčným symbolem svobody.

Film Robin Hood zaznamenává život obratného lučištníka, který se původně chtěl jen vyhnout službě v armádě krále Richarda I. proti Francouzům. Po Richardově smrti odjíždí Robin do Nottinghamu, města ovládaného despotický šerifem a stiženého krutými daněmi, kde se zamiluje do duchaplné vdovy Lady Marion (držitelky Oscara Cate Blanchett z filmů Letec, Královna Alžběta), která velmi pochybuje o pohnutkách i samotném původu tohoto křižáka z lesa. V naději, že získá ruku Lady Marion a k záchraně vesnice shromáždí Robin tlupu zbojníků, jejichž vražedné žoldácké schopnosti jsou srovnatelné jen s jejich touhou po životě.

Natáčení Robina Hooda v Anglii a Walesu zachycuje období od smrti krále Richarda I v roce 1199 až do podpisu Magny Charty v roce 1215.

Do filmu byla vedle Crowea a Blanchett obsazena celá řada uznávaných herců, držitel ceny Akademie WILLIAM HURT (Kauza CIA, Dějiny násilí) v roli Sira Williama Marshala, MARK STRONG (Sherlock Holmes, Kick-Ass) v roli Sira Godfreye, MARK ADDY (Do naha!, Příběh rytíře) v roli bratra Tucka, OSCAR ISAAC (Labyrint lží, Che) v roli prince Johna a DANNY HUSTON (X-Men Origins: Wolverine, Potomci lidí) v roli krále Richarda Lví srdce, legendární herečka EILEEN ATKINS (Poslední čas na lásku, Návrat do Cold Mountain) v roli královny Eleanor z Akvitánie a MAX VON SYDOW (Prokletý ostrov, Exorcista) v roli Sira Waltera Loxley.

K nim se připojily vycházející hvězdy jako MATTHEW MACFADYEN (Duel Frost / Nixon, Pýcha a předsudek) v roli šerifa z Nottinghamu, SCOTT GRIMES (Krvavý příliv, Mystery, Aljaška), KEVIN DURAND (Legie, X-Men Origins: Wolverine) a nováček ALAN DOYLE v rolích Robinových zbojníků - Willa Scarleta, Malého Johna a Allana A'Daylea.

O filmu Robin Hood

Scénář:

Brian Helgeland

Režie:

Ridley Scott

Kamera:

John Mathieson

Hudba:

Marc Streitenfeld

Hrají:

Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Danny Huston, Max von Sydow, William Hurt, Matthew Mcfadyen

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Týpci, které proslavil internet
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies