Ražba mincí a pamětních medailí

Pamětní mince či pamětní medaile mohou být zajímavou cestou, jak vyrobit propagační a reklamační předměty pro konkrétní firmu či jednotlivce. Ražba mincí a medailí probíhá tradičními pregéřskými metodami, takže si můžete být jistí tím, že lidi osloví. 

Rub a líc mince

výroční minceRuční ražba mincí

Firma Ražba.cz zajistí výrobu ručně ražených mincí a medailí, které můžete používat jako reklamační a propagační předměty. Někdo rozdává magnety a propisky, proč to nezkusit s pamětní mincí, ještě k tomu ručně raženou. Stačí si vybrat, zda budete chtít pamětní mince, historickou minci, pamětní medaile nebo kovové žetony a poskytnout firmě grafický návrh podle vašich požadavků. 

Za tepla i za studena

Vaše mince a medaile bude vyrobena tradiční ruční výrobou za tepla či za studena. Mince si můžete nechat vyrobit ve formě přívěsku na klíče, přívěsek na kůži a podobně. Zpracujte si vlastní grafický návrh a zbytek už nechte na Ražbě.cz. 

Jak probíhá výroba?raznice

K ražbě mincí a medailí je neprve nutno udělat svrchní popřípadě také spodní raznici. Pak přichází na řadu ruční ražba. Razič, chcete-li pregéř vloží mezi raznice kovový polotovar a zkušeným a pořádným úderem kladiva na polotovar vyrazí otisky raznice - reliéf na rubu i líci mince je hotov. 

Pokud vás ražba mincí zajímá, lze si objednat velice zajímavou službu - veřejnou prezentaci středověké ražby mincí v historických oděvech. Vaší akci tímto dodáte nádech romantiky s vůní ohně a kovu. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Marika Šoposká – nová tvář českého filmu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies