Pryč s šedivými vousy!

Prošedivělé nebo dokonce bílé vousy jsou noční můrou mnoha mužů. Na řadu tedy přichází otázka: jak zamaskovat začínající stáří? Prozradíme vám, jaké jsou možnosti barvení vousů, jak při barvení postupovat nebo kde vám vousy nabarví profesionálně.

Fotografie zamyšleného muže

Barvení vousů klasickými barvami na vlasy

Velká část mužů používá k obarvení vousů permanentní, lépe řečeno stálé barvy. Ty se nevymývají a je tedy nutností odrosty, které postupem času vzniknou, dobarvovat. Jedná se o klasické barvy na vlasy, které lze běžně zakoupit v drogerii. Ovšem pozor! Než začnete s barvením, je vhodné provést zkoušku citlivosti.

Zkouška citlivosti

Jedná se o nanesení drobné vrstvy barvy např. na předloktí. Pokud se po dobu 24 hodin na onom místě neobjeví zarudnutí nebo svědění, je vše v pořádku a můžete bez obav barvu nanést.

Volba odstínu

Důležitá je vhodná volba odstínu, který by se měl shodovat s barvou vašich vlasů i obočí. Snažte se respektovat vaši přírodní barvu (tu kterou jste měli zamlada), v opačném případě bude výsledný efekt podivný.

Vymývací barvy

Další způsob, jak si nabarvit vousy, je naprosto stejný s tím rozdílem, že použijete tzv. vymývacích barev. Tóny těchto barev se vytratí v průběhu zhruba 15-ti umytí, potom je nutná další aplikace.

Barvení vousů henou

K dostání je i čistě přírodní barva neboli hena. Ta se získává z rostliny Lawsonia inermis. Hena patří k nejstarším orientálním prostředkům k barvení všeho druhu. Je intenzivní a vydrží opravdu dlouhou dobu. Nevýhodou heny je, že se při nadměrném obarvení velmi špatně odstraňuje, proto byste měli její použití důkladně zvážit.

Nechte barvení profíkům

Chcete-li své vousy vložit do rukou profesionálů, pak navštivte kadeřnický salon. Vlasový odborníci vám zaručeně vyberou vhodný odstín a poradí, jak máte o své vousy pečovat. Cena za základní barvení vousů se pohybuje od částky 50 Kč.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Courteney Cox opět ve filmu Vřískot
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies