Připravte se na grilování už teď!

Asi si říkáte, co teď blázníme s grilovánín, ale než se stačíme vzpamatovat, zima bude pryč a grily už se budou těšit, jak je zase provětráme. Vy chlapi samozřejmě dáváte přednost grilovaným uzeninám a masu, ale zkuste se připravit na grilovčku, kde budou i ženy, které určitě ocení obmněnu - grilováná zelenina! Připravili jsme pro vás pár inspirujicích receptů.

Fotografie zobrazující zeleninové špízy

grilovaný lilek se sýremGrilovaný chřest s parmezánem

Budete potřebovat několik výhonků chřestu, olivový olej, ocet balsamico a parmezán. Zvládnete to levou zadní, o nic složitého totižnejde. 

Chřest omyjeme, odstraníme z něj dřevnaté konce a vložíme do misky. Zalijeme olivovým olejem, dobře promícháme a necháme chvíli odležet. Mezitím si rozehřejeme gril. Chřest na mírném plamenu pomalu opečeme. Hotový chřest servírujeme s pár kapkami balsamicového octa a hoblinkami parmezánu.

Grilovaný lilek s česnekem

Tento mls bude vonět po česneku, takže by mohl chutnat i pánům. Připravte si  lilek, olivový olej, grilovací koření, grilované špízyčesnek a sůl.

Lilek oloupeme, nakrájíme na přibližně jeden centimetr silná kolečka a položíme na utěrku, kde je chvíli necháme, aby ze sebe „vypotily" přebytečnou vodu. Poté kolečka lilku vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z olivového oleje a trochy grilovacího koření. Vložíme do lednice a necháme chvíli odležet. Poté vložíme na gril a pomalu opékáme z obou stran. Hotové lilky potíráme krátce před podáváním česnekem.

Přece jen to chce maso

Pokud si grilováníé bez masa prostě neumíte představit, zkuste na gril místo pěkně prorostlé krkovice hodit třeba lososa nebo pstruha, grilované ryby jsou opravdovou delikatesou. Ohromíte také grilovaným ovocem. Říkáte si "Aspoň kousek kuřete!" Proč ne, vezměte přípravu oběda do svých rukou a připravte kuře na paprice, pěkně na grilu. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies