Priapismus – když stojí celé hodiny

Jestli jste poskočili nadšením, musíme vás zklamat. Priapismus nemá se sexuálním vzrušením nic společného. Nejedná se ani o nejnovější pilulku na podporu erekce, ale o dost nepříjemné onemocnění. Že erekce nemůže být nepříjemná? Možná byste po pár hodinách v pozoru změnili názor…

Snímek zachycující fresku muže

Erekce bez vzrušení

To je na tom právě to nejhorší. Postaví se, aniž by k tomu měl sebemenší důvod. Široko daleko žádný podnět a on tu stojí jak voják v poli. Rozhodně u toho nezažíváte nějaké libé pocity, o sexuálních ani nemluvě. Co víc, je to zatraceně bolestivá záležitost a vy nemáte ani nejmenší šanci vaše utrpení ukončit ejakulací, jak to při erekcích normálně chodí.

Proč vám to dělá?

Že by se mstil? No, minule ta holka od kolotočů nebyla nic moc, ale stejně byla tma… Nicméně předpokládejme, že máte se svým penisem korektní vztahy. Pak důvody jeho nečekané erekce můžou být následující:

• následek léčby, která měla podpořit erekci (třeba injekce do penisu)

• užívaní léků (antidepresiva, léky proti úzkosti, warfarin, heparin, léky na snížení krevního tlaku, mužské pohlavní hormony testosteron a androstendion)

• užívání návykových látek (marihuana, alkohol, kokain)

• nadměrná aplikace různých afrodiziak ve formě mastí nebo emulzí přímo na penis

• srpkovitá anémie (nejčastěji se týká dětí a adolescentů)

• onkologická onemocnění krve

• úraz pánve nebo přímo penisu

Koho postihuje?

Priapismus není moc vybíravý. Jste-li mužského pohlaví, můžete se stát jeho obětí v jakémkoli věku – od narození až do sedmdesátky. Ale nejvíc se mu zamlouvá věková kategorie od 40 do 50.

Pomoc, pořád stojí!

Tak to co nejdřív padejte k doktorovi. A fofrem! Jestli budete čekat celé hodiny, nebo dokonce dny (to by ale nevydržel ani kůň), bude to vaše poslední erekce. Jak známo, dlouhodobá přítomnost krve na jednom místě vede už po pár hodinách k místnímu snížení množství kyslíku. A kyslík je nezbytný ke správnému fungování všech buněk, Když chybí, buňky a následně i tkáně začnou odumírat. Následky radši ani nedomýšlet…

Vyléčí se?

Ale jo, nemějte strach. Způsob léčby záleží na typu priapismu. Méně vážné poruchy se léčí chlazením, odsátím přebytečné krve z penisu nebo aplikací adrenalinu, vážnější (a bohužel častější) formy priapismu potřebují operaci, bez ní to holt nepůjde. Jenom tak máte šanci vidět svůj penis ještě někdy v akci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies