Přezdívky - jaká je ta nej?

Přezdívky si lidé dávají již od nepaměti... Pro někoho je jeho přezdívka součástí jeho mužské stylové image, pro někoho noční můra...Pojďte se společně s námi podívat do světa přezdívek...
Fotografie znázorňující muže, který si kouše ruku

Muži a přezdívky - podle jména

Často se dávají přezdívky buď podle křestního jména a možná ještě častěji podle příjmení. Není jednoduché si zapamatovat ty spousty jmen, pokud nám ten člověk není bližší, a tak si mezi sebou všichni vymýšlíme nějaké ty přezdívky. Vznikají vetšinou skomolením jména, či příjmení.

 

Té dotyčné osobě, které jsme přezdívku vymysleli se třeba ani nemusí líbit, ale málokdy s tím cokoli zmůže udělat. Jakmile už jednou dostaneme přezdívku, nezbavíme se jí minimálně po dobu, co se budeme stýkat s tím člověkem, který nám ji vymyslel.

Internet a PC - přezdívky na internetu

Pravidelný uživatel elektronické pošty si časem zvykne používat pro své kolegy místo jmen přezdívky. Ty má dokonce uloženy ve své poště. Programy elektronické pošty nám usnadňují zapisování elektronických adres těmito přezdívkami, abychom si nemuseli pamatovat složitý zápis plné elektronické adresy. Ale nejen u emailů používáme přezdívku... Také například v různých online hrách.

Skutečná jména versus přezdívky

Dříve se doporučovalo používat skutečná jména místo přezdívek kvůli předpokladu, že uživatel, který se pod příspěvek podepíše svým skutečným jménem, bude spíše respektován než ten, který se podepisuje pouze přezdívkou.

 

Dosavadní zkušenosti na českém internetu tento předpoklad však nepodporují a komunita nemá nic ani proti jedné možnosti: pokud již máte svou stálou přezdívku jinde (ať na internetu nebo mimo něj) a chcete ji používat, je to zcela v pořádku; na druhou stranu pokud žádnou nemáte ani vás nenapadá, může být skutečné jméno nejlepším řešením.

Svět muže - další zajímavé články

Není pivo, jako pivo

Whisky a její historie

Dovolená výhodně - all inclusive

Co lidé nejčastěji hledají na internetu?

Za co muži nejvíce utrácejí?

Sázení - boom současnosti

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.8 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Jean Dujardin alias Brice, agent OSS 117 a George Valentin
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies