Přehlídka Jamesů Bondů – který z nich byl nejlepší?

Jmenuje se Bond. James Bond. Ženským se z něj podlamují kolena, chlapi ho respektují a závidí mu. Je jasné, že sekáče takového kalibru nemůže hrát kdejaký ňouma. A taky nehraje. Castingy na tuhle roli bývají pěkně ostré. A taky pěkně ostře sledované. Kteří byli ti vyvolení?

Snímek znázorňující herce z filmů o Jamesi Bondovi

V hlavní roli Craig. Daniel Craig

Když se řekne James Bond, naskočí nám Sean Connery. To je prostě klasika, pro mnohé zatím nepřekonaná. Pak si ještě tak vybavíme Pierce Brosnana a určitě nevynecháme Daniela Craiga, zatím posledního agenta 007. A taky pěkně kontroverzního. Vzpomínáte, kolik se kolem jeho obsazení nadělalo keců? James Bond nemůže být blonďák, remcaly davy bondofilů. Craig na tu roli nemá charisma, vytýkali mu další. Je moc chladný, dorazili ho novináři i veřejnost. Ale svalouš Craig zabodoval. Jeho první bondovka Casino Royale byla dokonce finančně nejúspěšnější z celé série. Ani Quantum of Solace si nevedla špatně a na spadnutí je třetí film s Graigem coby Bondem. Bude se jmenovat Skyfall a natáčí ho Sam Mendes, který mj. spáchal třeba Americkou krásu nebo Road to Perdition. Na 23. film s agentem Jejího Veličenstva se můžeme těšit na podzim příštího roku.

George, Timothy a ti ostatní

Ostatní představitelé Bonda jsou tak trochu ve stínu prvních třech jmenovaných. Třeba takový George Lazenby – kdo z vás (s výjimkou skalních fandů agenta 007) si vybaví jeho vizáž? Aby byl seznam agentů Jejího Veličenstva kompletní, musíme zmínit i „neoficiální“ verzi Casina Royale z roku 1967, kde Bonda hrál David Niven. A vůbec prvním Bondem byl Američan Barry Nelson, který si agenta 007 střihnul v americké televizní adaptaci Casina Royale roku 1954. Od té doby se Bond stal kultem.

Agenti 007

• Barry Nelson (1. James Bond z televizního filmu roku 1954)

• Sean Connery (6 filmů)

• David Niven (1 neoficiální, tj. na EON Productions nezávislý film)

• George Lazenby (1 film)

• Roger Moore (7 filmů)

• Timothy Dalton (2 filmy)

• Pierce Brosnan (4 filmy)

• Daniel Craig (zatím 2 filmy, 3. se točí, o čtvrtém se jedná…)

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Dragster – adrenalinová zábava pro chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies