Přátelství mužů se ženami a jiné nesmysly

Možná už jste někde zaslechli, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše, a že mezi těmito mimozemskými pokoleními probíhá nesmiřitelná válka. Na druhou stranu se s vámi určitě někdy chtěla některá žena nebo dívka z druhé strany barikády (jenom) kamarádit. Nabízí se tedy otázka, je-li to vůbec možné.

Fotografie páru, který se přetahuje o lano

Pravidla boje

Zdroj: jobs.wikinut.comKdosi řekl, že válku mezi pohlavími není možné vyhrát, protože je v ní příliš mnoho bratříčkování s nepřítelem. To je samozřejmě velká pravda, se kterou by mohly nesouhlasit snad jedině dobře ozbrojené militantní feministky. I když se ale nedá takovýto konflikt vyhrát, přesto v něm o něco musí jít. Celé to stojí a padá na tom, že příslušníci opačných pohlaví mají diametrálně odlišné životní potřeby, problémy a cíle. Pokud tedy chceme pochopit, jaké jsou šance na přátelství mezi mužem a ženou a jaký by takové přátelství mělo smysl, měli bychom se nejprve trochu poučit o základních odlišnostech mezi pohlavími. Aby bylo jasno - nebavím se teď o vzhledu, tam jsou rozdíly celkem jasné, jde mi spíše o psychologii a společenské postavení nebo chování. Pokud jste doteď měli nějaké iluze o tom, jak vlastně v životě všichni chceme totéž, doufám že vám absurdita takového postoje záhy dojde, protože muži nehledají v životě někoho, kdo by zaopatřil jejich rodinu a ochránil je, stejně jako ženy nehledají muže sobě rovného, který by je fascinoval. Ženy chtějí, aby jim byla věnována pozornost, aby se pro ně ostatní obětovali. Muži jsou ti, kdo věnují pozornost objektu svého zájmu a kdo se pro něj obětují. Samozřejmě vždy existují výjimky, a to pro každé pravidlo, a díky bohu za to, ale odvěká evoluční pravda je prostě taková, že muži jsou silní a postradatelní, zatímco ženy slabé, ale nepostradatelné. Dejte tomu pár tisíc let a promění se to v podvědomě zakořeněný kategorický morální imperativ. Muži si prostě potřebují získat objekt svého zájmu a ženy prostě potřebují být středem něčího zájmu. Válka se z toho stává v momentě, kdy žena muže láká a využívá, ale přitom odmítá, nebo když naopak přestává být středem mužova zájmu. To pak ženy použijí svojí lstivosti a muži zase své hrubé síly a je z toho najednou drama.

 

Přátelství, nepřátelství

Zdroj: bradnehring.wordpress.comAle co je vlastně přátelství Jak se někdo kvalifikuje na našeho kamaráda Názory na tohle se rozhodně budou různit, ale zkusme nadhodit několik myšlenek, které se často v úvahách o přátelství objevují. Jeden po druhém tak budu moct ukázat důvody, proč ženu není možné uznat za přítele. Tak například, přítel je někdo, komu můžete bezvýhradně důvěřovat. No, síla charakteru zrovna nepatří mezi všeobecně uznávané typické ženské vlastnosti. Ale jsou tu i další kritéria. Přítel je někdo, kdo by se pro vás obětoval, aby vám pomohl. Opět je mnohem pravděpodobnější, že vy budete ten, kdo se obětuje pro ženu, než že se žena obětuje pro vás. Přítel je někdo, s kým si rozumíte a s kým můžete mluvit o čemkoli. Jestli jste to někdy zkoušeli se svojí manželkou, asi víte jak skvěle funguje tohle. Buďto ji unudíte k smrti, vyvoláte hádku nebo spustíte monolog o ní. Mluvení vyžaduje schopnost naslouchat druhému a opravdu se o něj zajímat, s čímž mají ženy obecně obrovský problém. Rády mluví o sobě a o věcech, které chtějí nebo které se jich týkají, o vašem názoru na ně nebo o vašich citech k nim, ale ne o vás. Pokud se vás na něco osobního o vás zeptají, je to nejspíš jenom zdvořilostní formulka, manipulace, nebo manévr k odvedení pozornosti. Přítel je ale taky někdo, s kým prostě rádi trávíte čas. Můžete mít pocit, že s ženami rádi trávíte čas, ale důležité je i proč a jak. Pokud jde jenom o fyzické pudy, sex nebo záminku k sexu, sami poznáte, že s postupem času se svými partnerkami budete chtít trávit míň a míň času a pak od nich začnete utíkat hádejte kam - ke kamarádům. Se kterými opravdu rádi trávíte čas. Žena prostě není dobrý kamarádský materiál.

 

Žena - Kamarád z deště pod okap

Zdroj: biotropicsblog.comNebudu tu ale tvrdit, že přátelství se ženou vůbec nejde uskutečnit. Bohužel to možné je. Pokud máte tu smůlu, že začnete nějakou ženu nebo dívku opravdu zajímat a že jí na vás začne záležet, a to až tak moc, že nikdy nezradí vaši důvěru a že bude schopná se pro vás obětovat, pak jste se octli s prominutím v pěkně debilní situaci. Budete si s ní moct povídat úplně o všem a trávit spolu čas (nesexuálně a tedy upřímně), ale to je tak všechno. U muže se jen velmi vzácně oddělí schopnost být s holkou kamarád a zároveň k ní být sexuálně přitahován, avšak u ženy se schopnost být s mužem kamarádka a zároveň k němu být sexuálně přitahována zase málokdy spojí. A zatímco ona od vás očekává pouze platonickou lásku, vy s ní jen ztrácíte čas a postupem času i schopnost sbalit jinou holku, která by s vámi chtěla mít něco víc než jen konverzace. Proto obsahem mnoha vašich rozhovorů bude to, jak ona zrovna chodí/spí s nějakým kreténem, kterej jí nerozumí, nebo hůř - jak někoho úplně nejvíc miluje a jak jsou hrozně šťastní, a jak vy zrovna nemůžete na nikoho zajímavého narazit. Přátelství se ženou, když už nic jiného, prostě není fér. V angličtině existuje termín pro to, co vám v takovém případě vaše jenom-kamarádka provádí: "cock-block". Přeloženo velmi volně do češtiny by to znamenalo něco jako "kazišuk". Ano, pokud by to vyšlo všechno - přátelství i sexuální přitažlivost, pak by to bylo naprosto úžasné a dalo by se to nazvat opravdovou láskou. A není to zcela nemožné. Ale přátelství se ženou vám skoro vždy přinese akorát hořkou pachuť v ústech. A někdy i nejedno trauma. Zato nějaký to hořký pivo s kamarády vám přinese v nejhorším případě leda tak kocovinu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Vyberte si hudbu, která stojí za řeč
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies