Pozor na Conficker - jeden z nejhorších počítačových virů!

Světem proplula vlna informací o počítačovém viru Conficker, který poškodil milióny počítačů. Microsoft dostal od neznámého hackera cennou lekci.

Záběr na smějícího se muže při klávesnici

Virus Conficker ohrožuje svět

Počítačový virus Conficker se začal šířit koncem minulého roku. Za tu dobu již stihl infikovat milióny počítačů. Nejvíce postiženy byly zejména země Východní Evropy jako je Ukrajina, Rusko. Virus využívá chyby jedné z aktualizací Windows, většina majitelů PC v těchto zemích však nevlastní originální verzi Windowsu, a tak si nemohli stáhnout opravenou aktualizaci, kterou Microsoft k detekování viru vydalo.

Napadne PC přes externí disk

Conficker se rozšiřuje jedinečným způsobem. Napadne externí disky, CD nebo DVD, poté se dokáže zamaskovat jako soubor automatického spuštění.

Spustíte–li soubor Autorun.ifn, rozjede se tento červ naplno. Conficker se pokusí připojit k internetu a stáhne další útočné červy, pomocí kterých může hacker prakticky ovládat váš počítač na dálku.

Uživatelům PC je tedy doporučováno buď stáhnout si aktualizace, které už se s problémem umí vypořádat, nebo vypnout automatické spouštění souborů po vsunutí externího disku.

Microsoft vypsal vysokou odměnu

Mezi postižené se zařadilo dokonce i jedno z britských ministerstev. Nebezpečnost viru a jeho rychlé rozšíření přimělo Microsoft k výjimečnému kroku. Za dopadení tvůrce viru Conficker vypsalo odměnu 250 000 amerických dolarů. Peníze získá ten, kdo poskytne jakékoliv informace vedoucí k hackerovi, který svým konáním poškodil pověst právě Microsoftu.

Všichni doufají, že se ozve někdo z blízkosti tvůrce jednoho z nejhorších virů v posledních letech, peníze totiž někdy dokážou rozvázat jazyk každému.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější Prdelka zpátky v Praze!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies