Poznejte svět s pomocí programu Google Earth

Chcete se z tepla domova podívat, jak to vypadá třeba ve slunci prohřátém Egyptě, nebo na zasněžených vrcholcích hor v Himalájích? Zkuste se zadívat do vesmíru pomocí satelitních snímků z družic, nebo na krásu pařížské Eifelovy věže. Jak? S pomocí programu Google Earth snadno, rychle a zadarmo!

Snímek zachycující Google Earth

Čím vás může Google Earth překvapit?

Tato aplikace vám umožní přiblížit si libovolné místo na Zemi, zobrazit satelitní snímky, mapy, terén, prostorové budovy, galaxie ve vnějším vesmíru a nově dokonce i oceánské příkopy nacházející se na dně moře.Datové informace jsou získávány pomocí sonarů, kterými jsou vybaveny lodě plující po speciálních trasách.

Nejnovější aktualizace Google Earth 5 umí nově nahlédnout pod hladinu oceánů, které byly donedávna mrtvými zónami. Můžete se sice podívat jen na vybraná místa, ke kterým je dostatek informací, oceány a moře zabírají zhruba 70% místa na planetě a jen zlomek z nich je důkladně prozkoumaný a probádaný. V jednotlivých lokacích se vám zobrazí fotky,videa a informace vázané právě k tomuto místu.

Objevujte svět s pomocí programu Google Earth

Nedávno bylo dokonce několika světovými časopisy publikováno, že prostřednictvím Google Earth byla objevena bájná Atlantida. Na několika snímcích v blízkosti Kanárských ostrovů byla vidět pravidelná síť ulic, která svou polohou odpovídá jedné z možných lokací bájné Atlantidy. Po prozkoumání těchto dat to ale společnost Google dementovala s tím, že linie které jsou vidět na snímcích odpovídají trasám, po kterých se lodi při sbírání dat pohybovaly.

Google, BBC, National Geographic

Společnost Google při tvorbě programu Google Earth spolupracovala se společnostmi BBC a National Geographic. Cenná videa získala od slavného francouzského badatele Jacquesa Cousteaua.

Google Earth a jeho „stroj času“

Funkce programu Google Earth - Time Machine (stroj času) vám umožní sledovat svět, jak se postupně vyvíjel (samozřejmě nemůžete čekat vývoj světa od dob dinosaurů). Můžete se tak během chvilky podívat na stav vysychání Aralského jezera postupně od 70. let minulého století. V řadě evropských měst je možné sledovat rostoucí výstavbu od roku 2000 nebo 2003.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

5 nejoblíbenějších hitech hraček současnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies