Powerball - koule neuvěřitelné síly

Než o powerballu začneme, měli byste vědět, že se vlastně jedná o pečlivě navržený kus výstroje, která byla původně navržena pro zlepšení zápěstních svalů kosmonautů ve vesmíru. V současnosti má široké uplatnění, a to nejen ve sportu.

Fotografie zachycující powerball v ruce

O powerballu

Powerball je velký asi jako tenisák a dají se s ním dělat opravdu úžasné věci. Jedná se o ten nejpropracovanější ruční gyroskop, který díky své technologii dosáhne až 16 000 otáček za minutu a jeho odpor se rovná hmotnosti větší jak 16 kilogramů. Powerball pracuje úžasným způsobem se svaly paží, formuje svalstvo, pomáhá při rehabilitacích a je i skvělým zdrojem zábavy.

Kde má powerball uplatnění

Powerball má široké uplatnění při posilování, rehabilitaci, ale i v hudební branži. Pro sporty jako je tenis, squash, badminton, hokej, basketbal, golf apod. je jako stvořený. V oblasti rehabilitace má powerball hlavní roli u řešení syndromu karpálního tunelu, tenisového lokte či syndromu RSI. Co se týče hudby, je důležitou pomůckou pro hudebníky na klávesové a strunné nástroje.

Jak powerball funguje

Powerball je založen na mechanismu gyroskopu. Je to pevný objekt přizpůsobený rotaci kolem středové osy. Konce osy jsou zapojeny do prstence z oceli. Když se powerball rychle roztočí, získá vysokou stabilitu a osa odolává silám zvenčí, jenž usilují o naklonění. To je zapříčiněno tím, že má vysoký moment síly. Rychle roztočená osa má svou vlastní tendenci setrvat ve své rotaci i poloze.

 

Efekt otáčení osy působí, když na gyroskop působí síla, tedy vaše ruka, která se pokouší osu vychýlit. Osa začne reagovat kolmým pohybem k ruce.

 

 

V powerballu je rotor vážící zhruba 200 gramů, který se roztáčí kroužením ruky. Dokáže vyvinout neuvěřitelných 16 000 otáček za minutu, čímž vygeneruje až 80 x větší sílu než je jeho hmotnost, tzn. 16 kilogramů.

 

 

Proto se vám zdá, že při rotaci je powerball uvnitř živý a klade aktivní odpor, který reaguje na to, jakým směrem se ruka pohybuje.

 

Vlastnosti powerballu

  • Powerball je nástroj pro atlety, sportovce i sportovní nadšence
  • Je revolučním fitness přístrojem pro zformování svalů v zápěstí, předloktí a rameni
  • Skvělý pomocník k rehabilitaci předloktí a zápěstních kloubů po úrazech, po úrazech šlach a artritidě

Opatření při používání powerballu

  • Powerball se nedoporučuje používat lidem se srdečními slabostmi
  • Používat by ho neměly také děti mladší 15 let, jelikož setrvačná síla powerballu je opravdu vysoká
  • Pokud má rotor vysokou rychlost, nedotýkejte se ho – hrozí vám spálení
  • Powerball nepouštějte dokud se nezastaví, protože těžký rotor může poškodit vnitřní plochu koule
  • Vnitřní část powerballu zachovejte čistou, bez oleje a mazadel
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

I věda může být populární
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies