Samuraj.cz

Porsche Boxster Spyder – nejlehčí ze všech

Ondřej Sedláček

Automobilka Porsche se opět nechala inspirovat slavným modelem z 50. let minulého století. Zajímá Vás výsledek? Nové, lepší, rychlejší a ekologičtější Porsche Boxster Spyder. Pojďte se společně s námi podívat na tohoto sportovního krasavce zblízka.

Stylový design inspirovaný 50.léty

Nové Porsche Boxster Spyder je mladším bratrem slavného Porsche 550 Spyder, které bylo vyrobeno v roce 1953. Se svým starším bratrem má však i po 56-ti letech mnoho společného - například stejné umístění motoru, látkovou střechu (která mimochodem není příliš praktická, ale k tomuto typu vozu zkrátka patří) a samozřejmě také svým vzhledem. Nové Porsche Boxster Spyder je ale vyrobeno z mnohem kvalitnějších materiálů.

Příznivce sportovní jízdy potěší mimořádnou dynamikou, sníženým těžištěm a přepracovaným podvozkem. Navíc je nové Porsche Boxster ekologičtější a úspornější. S hmotností 1275 kg je Boxster Spyder nejlehčím modelem v nabídce značky Porsche.

Porsche Boxster Spyder - co ukrývá pod kapotou?

Nové Porsche Boxster Spyder před zadní nápravou ukrývá plochý šestiválec 3,4 l s přímým vstřikováním paliva a s nejvyšším výkonem 320 kw (má tedy o 10 koní více než Porsche Boxster S). Součástí výbavy je dvouspojková samočinná převodovka PDK a paket Sport Chrono. V kombinaci s funkcí Launch Control je schopný zrychlit z klidu na 100 km/hod. během 4,8 sekund. Maximální rychlost s otevřenou střechou činí 267 km/hod. Průměrná kombinovaná spotřeba (s převodovkou PDK) je 9,3 l/100 km.

Zajímá Vás cena?

Novinka bude oficiálně představena již příští měsíc na autosalonu v Los Angeles jako vůz modelového roku 2011. V České republice se začne prodávat od února příštího roku. Jeho cena bez daní je 53 100 eur (s DPH v přepočtu 1 650 000 korun). Co říci na závěr? Zkrátka Porsche Boxster Spyder je krásnou "hračkou" pro náročné a majetné.

Pokochejte se krásou Porsche Boxster Spyder v naší fotogalerii!

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.