Porsche Boxster Spyder – nejlehčí ze všech

Automobilka Porsche se opět nechala inspirovat slavným modelem z 50. let minulého století. Zajímá Vás výsledek? Nové, lepší, rychlejší a ekologičtější Porsche Boxster Spyder. Pojďte se společně s námi podívat na tohoto sportovního krasavce zblízka.

Porsche Boxster Spyder při své prezentaci za doprovodu západu slunce

Stylový design inspirovaný 50.léty

Nové Porsche Boxster Spyder je mladším bratrem slavného Porsche 550 Spyder, které bylo vyrobeno v roce 1953. Se svým starším bratrem má však i po 56-ti letech mnoho společného - například stejné umístění motoru, látkovou střechu (která mimochodem není příliš praktická, ale k tomuto typu vozu zkrátka patří) a samozřejmě také svým vzhledem. Nové Porsche Boxster Spyder je ale vyrobeno z mnohem kvalitnějších materiálů.

Příznivce sportovní jízdy potěší mimořádnou dynamikou, sníženým těžištěm a přepracovaným podvozkem. Navíc je nové Porsche Boxster ekologičtější a úspornější. S hmotností 1275 kg je Boxster Spyder nejlehčím modelem v nabídce značky Porsche.

Porsche Boxster Spyder - co ukrývá pod kapotou?

Nové Porsche Boxster Spyder před zadní nápravou ukrývá plochý šestiválec 3,4 l s přímým vstřikováním paliva a s nejvyšším výkonem 320 kw (má tedy o 10 koní více než Porsche Boxster S). Součástí výbavy je dvouspojková samočinná převodovka PDK a paket Sport Chrono. V kombinaci s funkcí Launch Control je schopný zrychlit z klidu na 100 km/hod. během 4,8 sekund. Maximální rychlost s otevřenou střechou činí 267 km/hod. Průměrná kombinovaná spotřeba (s převodovkou PDK) je 9,3 l/100 km.

Zajímá Vás cena?

Novinka bude oficiálně představena již příští měsíc na autosalonu v Los Angeles jako vůz modelového roku 2011. V České republice se začne prodávat od února příštího roku. Jeho cena bez daní je 53 100 eur (s DPH v přepočtu 1 650 000 korun). Co říci na závěr? Zkrátka Porsche Boxster Spyder je krásnou "hračkou" pro náročné a majetné.

Pokochejte se krásou Porsche Boxster Spyder v naší fotogalerii!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies