Pořádný chlap nesmrdí!

Všimli jste si, že se od vás odtahují ženy, ale i muži? Tak zkuste zabrouzdat v paměti, kdy naposled jste použili antiperspirant či deodorant… Že je to už dávno? A to si říkáte pořádný chlap?

Boční profil muže, který prožívá emoce

Pocení je důležité

Pocení je pro naší existenci životně důležité. Kůže je totiž nejvýkonnějším přirozeným termostatem. Jen potu můžeme děkovat za to, že se, obzvlášť v parních letních dnech, neuvaříme. Potíme se opravdu všichni!

Až půl litru denně

Člověk se potí pořád, a to i když právě nic nedělá. No a teď si představte, že sportujete, jste ve stresu nebo jiným způsobem zatěžujete svůj organismus. Denně ze sebe dostaneme asi půl litru potu, v horku či námaze i osm litrů, a to už je co říct.

Mějte pocení pod kontrolou

Každý z vás se určitě denně myje a převléká se do čistého prádla, jinak to snad ani nejde. Zbývá už jen mít pod kontrolou pot a jeho poněkud nevoňavé projevy. Je dostatek kosmetických a účinných přípravků proti tomuto nepříteli. Vyberte si deodorant nebo antiperspirant.

Deodorant nebo antiperspirant

Deodorant obsahuje látky, jenž potlačují pach a dezinfikují. Už je jen na vás, který typ vám vyhovuje. Může to být sprej, roll-on, deostick, mechanický rozprašovač nebo pudr.

A co teprve antiperspirant. Je to skutečně špičková věc. Nesnaží se pot přebít a nedovolí mu vůbec vzniknout. Používejte ho však jen v určitých partiích, jelikož jeho aplikací se potní žlázy stahují a pot neproniká na povrch. A udusit se ve vlastní kůži určitě nechcete.

Některá fakta o pocení

Potíme se 6 – 7 krát za minutu.

Pot začíná zapáchat až v pubertě, kdy začínají fungovat apokrinní žlázy.

Muži se potí asi o 50% více než ženy.

U mužů dosahuje množství potu za hodinu přibližně 250 ml.

Mužské potní žlázy jsou mnohokrát aktivnější než ženské. U mužů se obvykle v podpaží nachází víc bakterií, které způsobují nepříjemný pocit.

Nejenže se muži potí více než ženy, ale jejich pot je i víc cítit.

Teď už zbývá jen věřit, že váš boj s nepříjemným a štiplavě zapáchajícím potem bude jen vítězný.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejbizarnější náboženství světa
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies