Pokud vás vaše práce nebaví - změňte ji

Ať už chcete ve svém životě změnit cokoliv, chce to obrovskou dávku trpělivosti, pevného odhodlání a víry, že je pro nás tato změna tím pravým. V životě se nehraje na jistotu, proto musíme vždy zohlednit určitá rizika, které s sebou každá změna přináší.

Pokud vás vaše práce nebaví - změňte ji

 

Vezměte si například práci. Změna práce není zrovna malým krokem. Vždyť ji věnujeme podstatnou část našeho života. Práce nás mění. Proto je důležité, abychom dělali to, co nás baví. Jenže někdo svou ideální práci nenajde hned napoprvé. A najdou se i takoví, kteří ji bohužel nenajdou nikdy. Každý svého štěstí strůjcem. Zapamatujte si tento citát. Jen my sami rozhodujeme o tom, jaký bude náš život.

 

Podle čeho vlastně poznáte, že nastal ten správný čas na změnu zaměstnání?

 

  • Neúměrný stres a nedostatečné ocenění

 

Když vás v práci přetěžují, dávají vám množství práce, které prostě nemůžete za tak krátkou pracovní dobu zvládnout, tudíž často zůstáváte přesčas? A co je ještě horší, ten přesčas vám ani nikdo neproplatí? Nenechte se sebou manipulovat. Važte si sami sebe. Peníze, ať chcete nebo ne, hrají v našem životě zásadní roli. A nemáme na mysli peníze jen za ty přesčasy. Pokud se domníváte, že jste finančně podhodnoceni, musíte se také umět ozvat. Bez peněz se vážně žít nedá.

 

  • Stereotyp, rutina

 

Jestli na sobě už delší dobu pozorujete, že jste v práci propadli stereotypu a nic moc vás již nenadchne, pak se jedná o další náznak, že svou práci musíte změnit. Pokud se nikam nevyvíjíte, neučíte se nové věci ani s ničím novým nepřicházíte do styku, práci děláte automaticky jako robot, pak je opravdu nejvyšší čas, hledat si jiné místo.

 

  • Býváte poslední dobou častěji nemocní.

 

Všimli jste si, že jste nějak často nemocní? A přitom to není nic vážného - občas nějaké to nachlazení, migréna nebo vás začnou bolet záda. Jestli to není vážné a přesto to považujete za důvod, proč nejít do práce, pak vám vaše tělo dává jasný signál, abyste tam nechodili. V práci se musíme cítit dobře, musíme být spokojeni, neboť na tom závisí životní spokojenost. A naše nálada ovlivňuje bohužel náš zdravotní stav. Se svým zdravím bychom hazardovat neměli. Zdraví by mělo být vždy na prvním místě.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Uvažujete o povzbuzováku v podobě viagry?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies