Pohodlný a elegantní manšestr

Manšestr se vrací. Ještě nedávno spadal do kategorie móda pro nemajetné, dnes na něj nedají dopustit ani celebrity. V perfektně padnoucích manšestrových kalhotách nebo manšestrovém saku s lycrou se budete cítit pohodlně a elegantně zároveň.

Fotografie zobrazující pánskou obuv

Odkud se vzal manšestr

Látka zvaná manšestr pochází z anglického městečka Manchester, kde jej nosili dělníci, později ale také umělci a univerzitní profesoři. Paradoxem je, že v Manchesteru se této látce neříká manšestr, ale corduroy.

Sláva Beatles - sláva manšestru

Manšestr proslavili především Beatles, kteří pocházeli právě z Anglie. Skalní fanoušci napodobovali jejich styl a nosili také manšestrová saka. Manšestr pak ještě více zviditelnil módní návrhář Pierre Cardin, když jej v roce 1959 zavedl do své kolekce.

Manšestrová móda dnes

Manšestr dávno nepatří do kategorie dělnické módy. Kvalitní manšestrové sako si můžete vzít i do kanceláře. Tento druh látky je stále oblíbenější náhradou za džínovinu a nedají na něj dopustit ani mnohé celebrity. Manšestrové kalhoty jsou navíc mnohem teplejší než džíny a výborně se tak hodí do chladných zimních dnů.

Jaké barvy a střih manšestráků jsou in?

Nosí se nejen černý, ale i šedý, čokoládový, modrý nebo vojensky zelený manšestr. Pokud chcete působit opravdu elegantně, zvolte barvu bílou, béžovou nebo světle hnědou. Zapomeňte na kalhoty velikosti XXL, nosí se manšestráky rovného střihu, které budou perfektně přiléhat k vaší postavě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Soutěžte s filmem Mechanik zabiják
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies