Podle čeho poznáte, že budete skvělý rodič?

Jste milující partner, ale máte strach, že selžete v roli tatínka? Pokud se takto strachujete, znamená to, že jste na správné cestě být svému dítěti skvělým otcem. Záleží vám na tom, abyste mu poskytli lásku, ochranu a tu nejlepší péči? Pak vězte, že rodičovství zvládnete.

Podle čeho poznáte, že budete skvělý rodič?

 

Pomáháte partnerce s úklidem domácnosti?

 

Domácnost by měli mít na starosti oba partneři, ne jen jeden. Jestli jeden z vás kouká na televizi, zatímco ten druhý “lítá” po bytě s hadrem v ruce, asi to nebude ideální příprava na dítě. A pokud si myslíte, že se s příchodem dítěte něco či někdo změní, jste na omylu.

 

Možná ke změně dojde, ale spíš k horšímu. K péči o domácnost přibude péče o dítě, která je mnohem náročnější, než se vám na první pohled může zdát. Takže pokud si s partnerkou rozumíte i ohledně dělby práce a nenecháváte všechno jen na ní, pak nemusíte mít strach.

 

Stres vám nic neříká? Zvládnete řešit věci s určitým nadhledem?

 

Pokud se nenecháte jen tak nějakou maličkostí “vyvést” z míry a snažíte se vyhýbat zbytečnému rozčilování, pak jste více než schopný zvládnout péči o dítě, jakožto i o celou rodinu. Dítě vyžaduje neustálou pozornost a péči a ne vždy jde všechno tak, jak si naplánujete. Proto byste měl také umět řešit věci s nadhledem.

 

Musíte být pro svou partnerku oporou a připraven ji kdykoli pomoci či v něčem zastoupit. Abyste byl skutečně dobrý otec, musíte být samostatný a především aktivní. Jestli jste líný a neochotný cokoliv udělat nebo nijak nespěcháte, partnerka z vás určitě nebude mít radost. Bude tak odkázána jen sama na sebe a kromě péče o dítě, si bude muset na svůj seznam připsat i péči o vás.

 

Jste schopný zajistit svou rodinu?

 

Peníze vždy byly, jsou a budou nepostradatelné pro život. Někteří sice mohou namítat, že bez nich lze žít, ale to většinou říkají jen ti, kteří jich mají “hromadu”. Peníze možná opravdu nejsou všechno, ale znamenají určitě hodně. Jestli žijete tzv. “z ruky do huby”, budete věčně pod nepříjemným tlakem a ten se pak může odrazit i na vašem vztahu. Finanční tlak a věčné hádky - s tím se ne každý vyrovná. Peníze vám tedy nejen zajistí přežití, ale rozhodně vám ten život usnadní.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Pravda o Amy Winehouse
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies