Počítačové hry: Příručka pro přežití

Jaké je podle vás hraní počítačových her? Zábavné? Nudné? Poučné? Zbytečné? Ať už k němu máte jakýkoli postoj, pravděpodobně byste ho neoznačili za životu nebezpečné. Abyste se ovšem nezmýlili. Věřte mi - jde vám o život.

Fotografie zachycující dva při slovní roztržce

Do posledního bajtu

Zdroj: pichugriffin.deviantart.comZnáte ten pocit, když hrajete nějakou hodně návykovou hru, ale měli byste zrovna dělat něco jiného, a tak se rozhodnete, že se od ní už konečně odtrhnete, ale pořád si říkáte "ještě jeden level a půjdu" a zůstáváte u počítače dál trčet Je úplně jedno, jestli se jedná o Farmville, WoWko, Halo nebo Starcraft, stát se to může komukoli z nás na kterékoli herní konzoli a u kdejaké lepší hry. Co je ovšem velmi důležité, je jak dlouho jste schopní u takové hry zkejsnout. Tak schválně, jaký je váš osobní rekord Kolik hodin v kuse jste nejdýl hráli nějakou hru Pět, osm, dvanáct Jihokorejský muž Lee Seung Seop, bývalý opravář bojlerů, který měl také vystudovanou vysokou školu, padl mrtvý na klávesnici poté, co v jedné internetové kavárně hrál Starcraft padesát hodin v kuse. Rada číslo jedna tedy zní: hrát cokoli padesát hodin v kuse je hovadina, i kdyby to byl zrovna Starcraft. Někdy ale nejde ani tak o to, jak dlouho hrajete, jako spíš o to, jak moc úsilí do toho vložíte. Dva rekordmani z osmdesátých let, Jeff Dailey a Peter Bukowski, se oba mrtví zhroutili u hracího automatu, na kterém běžela prehistorická čtyřbitová blbárna Berzerk od společnosti Atari. "Berserk" je přitom anglické slovo pro agresivní šílenství, jak příhodné pojmenování. Oba po měsících intenzivního úsilí dosáhli nejvyššího score, a protože tím zřejmě naplnili smysl svojí existence, mohli se konečně odebrat do věčných pařenišť. Ať je jim úroveň lehká.

 

Počítačová podvýživa a jiné chuťovky

Zdroj: yaymicro.comNemyslete si ale, že vás od herní smrti zachrání jednoduše to, že nebudete pařit naráz až do vyčerpání. Lidské tělo totiž není úplně bezchybný stroj a už jen delším sezením bez hnutí si koledujete. Stejně jako se tomu může stát například při delší cestě v letadle, v krvi se vám pak vytvoří krevní sraženina, která po chvíli doputuje do srdce, plic nebo mozku a tam způsobí infarkt, embolii nebo mrtvici. A dojdou vám životy ve hře zvané skutečnost. Ta, jak pravil jeden můj známej ajťák, sice má výborný rozlišení, ale mizernej příběh, tak nečekejte, že dostanete před smrtí nějaký upozornění nebo že budete magicky uchráněni od stupidního konce, jakým je například tenhle. Dvacetiletý Chris Staniforth z Velké Británie zemřel na plicní embolii když hrál Halo na Xboxu. Což je trochu zvláštní, protože u téhle hry není důvod nepřetržitě sedět, když většinu času čekáte na nalezení protihráče, ale náhoda je blbec a spousta hráčů taky. Smrt hraním však někdy trvá naopak velmi dlouho. 33letý muž, pocházející z Číny a žijící v Jižní Koreii, zemřel na kombinaci podvýživy a dehydratace když 27 dní hrál Starcraft (páni, ta hra je hotovej zabiják) a přitom jen velmi málo spal, jedl a pil. Trochu opačný problém pak skolil jistého čínského obézního 26letého muže, který se naopak cpal samým nezdravým jídlem a skolila ho hra World of Warcraft (hm, taky od Blizzardu, ti musejí dělat něco dobře, když jsou lidi schopní uhrát se jejich hrama k smrti).

 

Pomsta všeho zdravého

Zdroj: happyworker.comDvě zdaleka nejstupidnější zdokumentované smrti spojené s počítačovými hrami jsem si ale nechal na konec. Je celkem pochopitelné, že skrze nedostatek pohybu, špatnou výživu a akutní vyčerpání u hraní her může selhat tělo a nastat smrt. Trochu méně pochopitelné to ovšem bude v případě, kdy jste nic z toho nedělali, nebo dokonce dělali pravý opak. Těžce se to nevyplatilo jedné osmadvacetilé matce tří dětí, která se jmenovala Jennifer Strange. To je trochu zvláštní jméno, když nad tím tak přemýšlím... Ale to je jedno, podstatné je, že jedna rozhlasová stanice v USA vyhlásila soutěž, ve které šlo o to, kdo vydrží vypít hodně vody a pak co možná nejdéle nečůrat při hraní na konzoli Wii. To by ještě bylo úplně v pohodě, kdyby ji tam ti blázni nenechali vypít 4 litry vody. Když totiž naráz vypijete tak čtyři až šest litrů vody, může vám otéct mozek a to vás zabije. A to se také stalo. Otrava vodou. Blbý, co V takové situaci váš může zachránit paradoxně leda tak koňská dávká pálenky a nezdravýho jídla, protože alkohol dehydruje a stejně tak sůl. Cenu za nejvíce ironickou sebevraždu hraním však vyhrává někdo jiný. Ano, čtete správně, tohle nebylo to nejironičtější úmrtí. Tim Eves, pětadvacetiletý vůdce skatuského tábora, zemřel při hraní her na Wii Fit. Což je odpověď na nezdravé hraní v sedě u stolu, protože Wii Fit sleduje pohyby vašeho ovladače a dají se na tom imitovat různé sporty. Jedná se tedy o zdaleka nejzdravější herní konzoli. Pokoušet Murphyho zákony se prostě nevyplatí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Chtěli byste doma nymfu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies