Plážový volejbal - míče lovené z písku

Plážový volejbal jako každá nová sportovní disciplína vzbuzoval u vyznavačů šestkového halového volejbalu směsici rozpaků a posměchu. Nyní však už existují pouze hráči, kteří se specializují na hru, při které se jim pod nohama přelévá písek.

Fotografie zachycující plážový volejbal

Plážový volejbal - někdy je to dřina

Zkusili jste si už někdy zahrát plážový volejbal? Věřím, že většina ano. Pak určitě uznáte, že pohyb a vykrývání své poloviny hřiště ve dvou lidech je docela pěkná makačka. Oproti tradičnímu volejbalu zde určitě nenajdete tolik smečí a blokování, někdy je vrchol snažení odehrání míče na druhou polovinu stylem plácni, jak můžeš.

Plážový volejbal - bez starostí z odřených loktů

Na co se při plážovém volejbale však pro změnu můžete těšit? Při obranných zákrocích se můžete více odvázat, protože při dopadu vás nepřivítá tvrdá palubovka nebo antuka, ale zaplujete do písku a jediné spálení kůže, které vám hrozí je to od sluníčka.

Plážový volejbal - potěší hra i úbory

A především, plážový volejbal je pastvou pro oko. Samozřejmě z předvedené hry, ale i pohled na ladně podávající ženské tělo je pro mnoho fanoušků rovněž důkazem potřebnosti tohoto převážně letního sportu.
Ne nadarmo se graf sledovanosti při těchto soutěžích například na olympijských hrách obrací prudce vzhůru. Čokoládový odstín volejbalistek je mnohdy větším lákadlem než efektní rybička odvracející mečbol.

Plážový volejbal - pravidla

Hřiště na plážový volejbal je ohraničeno pouze postranními a koncovými čarami a má rozměry 8 krát 16 metrů. Hrají proti sobě dvě dvojice, je tedy nemožné v případě zranění či jiné újmy střídat.
První dva sety se hrají do 21 bodů, třetí do patnácti. Dvojice se musí pravidelně střídat na podání a k dispozici má 4 oddechové časy po 30 vteřinách.

To vám zatím musí stačit k plážovému volejbalu, tak plavky a míč a jedem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies