Pivo - magická zlatá tekutina

Nemůžeme se ho nabažit. Obohacuje naše smysly a chuťové pohárky jásají. Ale nejenom, že skvěle chutná. Pivo je prospěšné i na poli kosmetiky. I odborníci potvrdili, že prospívá našemu zdraví. Ovšem pokud ho pijete ve větším množství, můžete si tím uškodit. Však se také říká: “Všeho moc škodí”. Takže dbejte na dodržení doporučených denních dávek.

Fotografie půllitra s pivem

 

Proč bychom ho měli pít?

 

Pivo je alkoholickým nápojem s lahodnou hořkou chutí. Česká republika není umístěna jen na prvním místě v konzumaci piva, ale jsme také prvotřídní výrobci tohoto zlatavého moku. Obsahuje bílkoviny, různé minerální látky (draslík, hořčík, vápník, chloridy, …), oxid uhličitý, vodu, sacharidy a alkohol samozřejmě. Také našemu tělu dodává potřebné vitamíny - thiamin, riboflavin, kyselinu listovou, vitamín B a další látky. V pivu nenajdete ani tuk ani cholesterol. Obsah alkoholu je nižší než u jiných druhů alkoholu (jen 2 - 5 %).

 

Vyrábí se z obilného sladu, vody a chmele a v pivovarech proběhne proces kvašení. Spolehlivě uhasí i tu největší žízeň a dodá nám energii. Pokud jej pijeme v přiměřeném množství pak preventivně působí proti Alzheimerově chorobě, pozitivně prospívá zažívání a zlepšuje imunitu. Funguje jako antioxidant a používá se i do lázeňských procedur. Co si dopřát pivní lázeň nebo vyzkoušet pivní kosmetiku? Prý vám zvláční pokožku a má i regenerační účinky.

 

Pivo dokáže zmírnit rizika mozkové mrtvice, ale pokud tento mok popíjíte střídmě. Přispívá i ke snížení infekcí, zánětů a také zmenšíte riziko ledvinových kamenů. Pokud chcete dodržovat střídmost, tak by pití piva nemělo přesáhnout 2 piva za den.

 

Pitím piva se zbavíte nervozity, stresu i vyčerpání z práce. Díky kyselině nikotinové, jenž se nachází v tomto nápoji, si zlepšíte i kvalitu spánku. Vápník prospěje vašim kostem a také zubům. Pivo obsahuje více než 90 % vody a díky tomu se z něj stává nápoj, který nám může i prodloužit život.

 

Tak na co ještě čekáte? Skočte se osvěžit tímto zázračným elixírem. Na zdraví!

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější Prdelka zpátky v Praze!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies